Translate

четвъртък, 11 юли 2019 г.

СО ще кандидатства за доставка на нови електробуси, тролейбуси, трамваи и станции за зареждане

по ОП "Околна среда 2014-2020 г.". Общият размер на безвъзмездна финансова помощ е 218 млн.лв., съобщи Йорданка Фандъкова, кмет на София, на форум организиран от сдружение "Въздух за здраве" и Факултета по обществено здраве към МУ-София.
Според доклада и /който ще бъде гласуван на днешната сесия на съвета/, СО, в партньорство със "Столичен автотранспорт", ще кандидатства за доставка на 30 нови 6-7 метрови електробуса и 22 нови 8-9 метрови електробуса и специализирано оборудване за тях /зарядни станции/ за откриване на нови линии с довозваща функция от спирки на метрото и трамваите.
Ще кандидатства също и за доставката на 30 нови нископодови единични електробуси и оборудване към тях, които ще подменят стари дизелови превозни средства по линиите на масовия градски транспорт. Планира се и доставка на 30 нови съчленени тролейбуси, които ще подменят стари тролеи по линиите 6,7 и 11.
Ще кандидатства още и за доставка на 25 нископодови съчленени трамваи, които ще подменят старите мотриси по линии 4 и 18 и ще допълнят мотриси по линия номер 5 .
Новите транспортни средства за градския транспорт, отговарят на европейските и световните стандарти. А целта е - намаляване на вредните емисии във въздуха, намаляване на шумовите замервания и вибрациите, и значително спестяване на енергия за градския транспорт в София



Няма коментари:

Публикуване на коментар