Translate

понеделник, 8 юли 2019 г.

Нова вълна в изкуството представят млади автори от Пловдив


Груповата изложба “ФОН: Млади автори от Пловдив” ще представи творби на най-младото поколение пловдивски автори между 5 юли и 30 август в SARIEV Contemporary, Данчoва къща и галерия Cu29.
Изложбата е специално издание на дългогодишната платформа на галерия SARIEV за подкрепа на млади художници “ФОН: Млади автори”. В своята 9-та година платформата като част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица културата ще представи 9 пловдивски автори от най-младото поколение художници. Техните артистични проекти ще бъдат създадени специално за изложбата, към която ще има и богата програма от съпътстващи събития със свободен вход - прожекции, беседи, партита и презентации.
“ФОН: Млади автори от Пловдив” бе открита на 5 юли с 3 паралелни събития, съответно в галерия SARIEV, галерия Cu29 и Даночвата къща в Стария град на Пловдив, в присъствието на участниците - Мартина Вачева, Мич Брезунек, Димитър Генчев, Велизар Димчев, Явор Костадинов, Любомир Кръстев, Трифон Ташев, Вълко Чобанов и Димитър Шопов. Проектът е част от идеята на Пловдив 2019 за сближаване на културата и хората чрез представяне на най-новите тенденции в съвременното изкуство през призмата на най-младото поколение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар