Translate

петък, 12 юли 2019 г.

Лидл България с две първи награди от конкурса на B2B Media


Лидл България получи две сериозни отличия в петото издание на Годишните награди на B2B Media, чиято цел е да отличи най-иновативните компании, най-креативните пространства, както и социално-отговорните кампании, използващи иновативното мислене за постигане на значими резултати.
Инициатива „Ти и Лидл за по-добър живот“ взе първо място в категория „Социално-отговорна кампания на годината“, а проектът „Lidl Неделя в Музейко“ бе отличен с първа награда в категория „Социален проект“.
„Тези награди са поредното признание за две от нашите ключови инициативи – израз на социално отговорната ни политика. Те ни мотивират не само да продължим още по-усилено да работим в тази посока, но и да търсим все по-иновативни похвати, с които да постигаме по-значими и устойчиви резултати. Отговорността и устойчивото развитие са в основата на бизнес модела на Lidl и затова вярваме, че като един от лидерите на пазара, ние трябва също така да сме и пример по отношение на социално отговорните практики“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.
Чрез инициативата „Ти и Лидл за по-добър живот“ компанията подкрепя социално значими проекти на граждански организации в страната /в 4 области - образование, околна среда, култура и историческо наследство, активен начин на живот/ и има за цел да помага на хората в различните региони в страната да водят по-качествен и пълноценен на живот. До сега са реализирани две издания на инициативата, в резултат на които 51 проекта в 27 населени места в страната получиха общо финансиране от над 390 000 лв. В момента тече подбора на проекти, които ще бъдат финансирани в третото издание на инициативата.
„Lidl Неделя в Музейко“ е съвместна инициатива на Лидл България и детски научен център Музейко, благодарение на която всяка втора неделя от месеца деца и родители посещаваха центъра на символичната цена от 2 лева. Съвместната инициатива е част от програмата Lidl за твоето дете, която включва серия от активности и събития в три основни области - здравословно и балансирано хранене, активен начин на живот и образование и развитие на талантите. След 2 години активна дейност в детския научен център Музейко, инициативата предстои да тръгне на обиколка из България, за да направи още по-достъпни знанията за децата из цялата страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар