Translate

четвъртък, 11 юли 2019 г.

Галерия Сердика представя - „ЛЯТО 2019“ с автор Ния Пушкарова


От 12 юли 2019 г. до 10 август 2019 г. Галерия Сердика представя изложбата „Лято 2019“ с автор Ния Пушкарова. В експозицията ще бъдат представени портретни рисунки на хартия с пастел, креда и въглен, като ще бъдат допълнени с фотографска инсталация в пространството.
Човекът и природата са в основата на изложбата. „С тази експозиция в средата на лято 2019, доближавам нас, хората, моите приятели и познати към природата и естественото ни състояние в нея. Без допълнително и напоследък някак - задължително - манипулиране на образа“, споделя Ния. Всичко е в непрестанен творчески процес. Изложбата се подготвя до последния момент, тъй като лятото тече... Нека да оставим авторката да ни изненада. 
Ния е креативна, динамична, винаги търсеща нещо ново и различно. За нея  Надежда Джакова споделя: „Независимо дали създава собствени произведения или организира мащабни събития, свързани със съвременното изкуство като фестивали и резиденции, тя е последователна в стремежа да експериментира чрез медии, образи и теми, които да водят до крайно лични откровения.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар