Translate

четвъртък, 6 юни 2019 г.

Женски пазар отново - домакин на третия Бакхус StrEAT Fest


Най-горещата кулинарна точка в София, това лято, е на Женския пазар на Бакхус StrEAT Fest. На 8 и 9 юни от 10:00 до 22:00 часа между ул. “Цар Симеон” и ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, “Бакхус” и „Пазари Възраждане“ ЕАД превръщат локацията в мечта за всеки ценител на добрата храна, напитки и продукти.
В дните на фестивала, реновираната част на Женски пазар е разделена на зони, в които гостите ще могат да опитат висококачествени продукти, селектирани от Бакхус: разнообразни храни, приготвени на място от едни от най-добрите ресторанти в момента, занаятчийски вина, карфт бири, коктейли, сладкиши, джелато, специално кафе, селекция от продукти на български производители и фермери и още много.
За децата ще има специален кът с надуваем замък, новата джаз банда SoulBmoll ще свири на живо до обяд и на двата фестивални дни, а след обяд за настроението ще се грижат три DJ къта, организирани от клуб “Терминал 1”.
“Не може да се съмняваме: това, което хората ядат на улицата, е най-сигурният знак за нивото на кулинарна култура и посветеност. Тя е и най-добрият ориентир за местните гастро-традиции, и дали ги има изобщо”, споделят организаторите на феста. Тяхната мотивация да създадат StrEAT Fest идва от посещението на различни пазари в повечето западно-европейски градове, където всеки уикенд пазарът се превръща в празник - изобилие от продукти, весели търговци, прясно приготвена храна, различни напитки и приповдигната атмосфера. “В България имаме пазари, но нямаме подобна пазарна култура. Искаме да превърнем преживяването “на пазар” в съвсем ново усещане. Целта е това събитие да се случва все по-често и да даваме пример и за други подобни изяви. Търсенето е голямо и има смисъл да се развиваме в тази посока и да представяме все по-разнообразно гастро-изживяване”, разказва Джиджи Лагадинова, гл. редактор на “Бакхус”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар