Translate

четвъртък, 6 юни 2019 г.

Иван Янъков, Марко Теца и Сергей Редкин - „Майстори на пианото“ в „Люмиер Лидл“


Серията им концерти са посветени на 170-годишнината от смъртта на Шопен

Иван Янъков
С три клавирни рецитала със заглавие „Майстори на пианотоНационален дворец на културата ще зарадва почитателите на класическата музика в кино „Люмиер Лидл“ . Концертът на Марко Теца /Италия/, се състоя на 31 май.
 Сергей Редкин /Русия/ и Иван Янъков /България/ ще изпълнят произведения  от „Поетът на пианото“ – полският композитор Фредерик Шопен. Тази година се навършват 170 години от смъртта на музикалния гений на XIX век, който продължава да вълнува и до днес със своята музика.
Виртуозните пианисти не спират да търсят различно тълкуване, нова експресивна логика и актуална звучност, за да предложат на публиката своя интерпретация, стил и чувствителност при изпълнение на творби от Шопен.
Иван Янъков и Марко Теца отправиха специална видео покана към публиката и обещаха незабравима вечер с музиката на Шопен. Българският пианист Иван Янъков ще представи и произведения от новия си албум, които включват творби на Лист и Стравински. Сергей Редкин, който през 2016 година бе солист на редица концерти заедно с оркестъра на Мариинския театър, под диригентството на Валерий Гергиев, ще представи в програмата си Чайковски и Прокофиев.
Трите клавирни концерта от цикъла „Майстори на пианото“ ще се състоятот 19:00 часа: Марко Теца - 31 май, Сергей Редкин - 7 юни и Иван Янъков - 14 юни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар