Translate

четвъртък, 27 юни 2019 г.

„Дяволското гърло“ с международна премиера на Празникa на българското кино в Рим


Дванадесетото издание на фестивала ще се проведе от 27 до 30 юни в Дома на киното в италианската столица

„Дяволското гърло“ е единственият сериал в програмата на „Празникът на българското кино в Рим“, който ще бъде представен на италианската публика. Българската криминална драма завладя сърцата на родните фенове с напрегнат сюжет и впечатляваща актьорска игра. Сериалът, заснет почти изцяло в Родопите, разказва историята на криминално разследване на серия от убийства в Смолянска област. Поредицата акцентира върху важни социални и общочовешки проблеми като приятелство, любов и предателство.
На 30-ти юни зрителите ще имат възможността да гледат романтичната драма, копродукция на Нова Броудкастинг Груп - „Дъвка за балончета“. Лентата ще бъде представена от режисьора Станислав Тодоров и звездата в главната роля Теодора Духовникова. „Дъвка за балончета“ е в Топ 10 на най-гледаните български филми за последните 20 години според статистиката и боксофис данните, публикувани от Националния филмов център с над 85 000 зрители.
Прожекциите във фестивала тази година са обединени от темата за любовта във всичките ѝ проявления. В рамките на събитието ще бъдат излъчени пет пълнометражни, три документални филма и един сериал. В годината, в която Пловдив е първата българска Европейска столица на културата, празникът отделя специално място на двама българи, родени там - сопраното Соня Йончева и режисьора на емблематичния "Вчера" Иван Андонов, представен от съпругата му Люба Маричкова. Документалната секция продължава с отбелязването на 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков с прожекция на „Черкаски хроники“ и среща с наследниците на големия български писател.

Няма коментари:

Публикуване на коментар