Translate

понеделник, 10 юни 2019 г.

„Хуманоптер” – микс от съвременен цирк и танц


Ще бъде представен пред софийска публика на 11 юни от 19.00 часа в Театър АЗАРЯН, като част от програмата на Световен театър в София.
В „Хуманоптер“ /нещо между човек и насекомо/ младият жонгльор и режисьор Клеман Дазен поставя едно мини общество от седем жонгльори, които непрекъснато подхвърлят във въздуха топки. Свободно летящи и падащи, те създава  внушителен образ, на фона на който човешкото тяло изглежда особено уязвимо. Повторението на действието до абсурд и до виртуозност е движещата сила в това необичайно представление. 
„Целта ми беше посредством изтощителна работа с тялото и сложна техника за жонглиране да създам алегоричен образ на множеството значения и възприятия за работата в нашето общество. Но представлението е и като възхвала на бавността в отговор на потребността ни в днешно време да намалим темпото.“, коментира Клеман, който още от детска възраст се вдъхновява от движението и постигането на контрол върху тялото. Тренира гимнастика, а на 16 години започва да се занимава с цирк и най-вече с жонглиране. Преминава също през класове по хип-хоп, театър и акробатика, изучавайки възможностите и границите на различните техники. През 2009 г. става част от Националния център за цирк във Франция, където се среща с изявени артисти и развива интерес към смесването на съвременен танц, хип-хоп и жонглиране. Постепенно започва самостоятелна кариера и представя свои работи из цяла Европа. 
Хуманоптер:
Концепция и режисура - Клеман Дазен
Автори и изпълнители - Джонатан Бу, Мартен Сер, Богдан Илуз, Рено Руе, Мартен Швиецке, Тома Хотцел

Няма коментари:

Публикуване на коментар