Translate

понеделник, 3 юни 2019 г.

НЕТИ с дебют в спектакъла на комичната опера „Слугинята господарка“ в Стара Загора


На 4 и 5 юни, от 20,30 ч. в Лапидариума в двора на Регионален исторически музей – Стара Загора ще бъде представена едноактната комична опера „Слугинята господарка“ от Джовани Перголези.
В главната роля на 4 юни ще бъде актрисата и певицата Антоанета Добрева-Нети, която направи своите блестящи оперни дебюти в ролите на Мюзета в операта „Бохеми“ от Пучини и на Елена от оперетата „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах – продукции на Държавна опера-Стара Загора. Сега зрителите ще имат възможността да видят за първи път Нети в нейната нова роля - на Серпина в свежата и забавна оперна комедия „Слугинята господарка“.
Най-често изпълняваната опера на Перголези - краткото интермецо La Serva Padrona (Слугинята господарка, 1733 г.) е същински музикален бисер от началото до края.  В постановката на зрителите ще присъстват на различно и нетрадиционно поднасяне на вечния житейски сюжет, в който бедната красива слугиня мечтае да стане господарка, като крои планове да се омъжи за стар богаташ. Режисьорът Славчо Николов пренася действието в съвременен офис, за да разкаже своята „малка история в големия град“...
Сценографията е на Иван Токаджиев, художник на костюмите – Ана-Мария Токаджиева, хореография Ромина Славова.
В спектаклите участват солистите:
На 4 юни - Антоанета Добрева-Нети, Евгений Арабаджиев, Пламен Асенов, балет: Анелия Димитрова, Ивелина Димитрова, на пианото Деница Петрова и струнен квинтет: Камерна формация „Musica bellissima“ -Паулина Захариева, Божидар Рахнев, Денислав Джелепов, Галина Ледлова
На 5 юни – Милена Гемеджиева, Велислав Нинов, Пламен Асенов, балет: Анелия Димитрова, Ивелина Димитрова, на пианотоДеница Петрова и струнен квинтет:
Камерна формация „Musica bellissima“ в състав: Паулина Захариева, Божидар Рахнев, Денислав Джелепов, Галина Ледлова

Няма коментари:

Публикуване на коментар