Translate

четвъртък, 13 юни 2019 г.

Бохемски дух и интересни рецепти тази седмица в „Черешката на тортата“


Николай Ишков, Йоана Захариева, Ева Пармакова, Лорина Камбурова и Зафир Раджаб с колоритни менюта всяка делнична вечер     

Лорина Камбурова
Новата кулинарна седмица на „Черешката на тортата“ продължава с разнообразни вкусови комбинации, съчетани с артистичност и много емоции.
Началото на вълнуващата надпревара постави актьорът Николай Ишков. За своя кулинарен спектакъл той бе избрал да посрещне гостите в любим ресторант. По време на подготовката в кухнята негова подкрепа бяха синът му Николай и готвач от заведението – Иво. С общи усилия и чувство за хумор те приготвиха богата трапеза – зелена салата, скариди или както ги нарича Ники - „морски череши“, агнешки език с коприва и още много изкушения. Оригиналната изненада бе отново в сферата на изкуството.
Във вторник домакин бе певицата Йоана Захариева – Йоко, която покани участниците в прекрасния си дом. На трапезата за начало сложи две салати, две предястия и диетичен домашен хляб по рецепта на д-р Емилова. Акцентът в менюто бе основното – ребра по провансалски с бейби картофи и десертът – любимата торта на нейните синове. Гостите бяха запленени от прекрасната атмосфера и вълнуващия завършек на вечерта, който Йоко бе подготвила за тях.
Трета на старта застана чаровната млада изпълнителка Ева Пармакова. Въпреки че почти няма опит в готвенето, тя показа завидни кулинарни умения. За своята вечер младата дама избра меню от различни кулинарни дестинации - тайландска салата, кралски скариди, пролетни ролца, Чили кон карне и любимият ѝ десерт по южноафриканска рецепта. Заради пропуск на домакинята по време на вечерята, Лорина се подлюти, но дали това се отрази на оценката?
В четвъртък актрисата Лорина Камбурова прави първите си сериозни опити в кухнята. В кулинарното предизвикателство се впуска с помощник – неин близък приятел. Двамата се захващат с приготвянето на необичайни брускети от хляб с активен въглен, яйца с бланширани аспержи, телешко гнездо с валериана, рукола и пoширано яйце. Вечерята преминава в сладки приказки и добро настроение, за което допринася и авторският сюрприз на Лорина.
Финала на кулинарната седмицата слага младият актьор Зафир Раджаб. Той се оказва „скритата лимонка“ в компанията. Случайно или не, Зафи заблуждава конкуренцията и учудва гостите с готварските си умения. За своето меню той залага на арабска кухня с български привкус. С доста притеснение и осем часа, прекарани в кухнята, Зафи приготвя три салати,
Зафир Раджаб
типично арабско предястие, по-леко основно и десерт – яйчен крем. В трогателната изненада, която домакинът е замислил, изненадващо се оказва, че има и роднина на един от участниците.
Кой ще бъде награден с плакета от шеф Иван Манчев и дали оценките имат толкова голямо значение за него, гледайте в новите епизоди на  „Черешката на тортата“ всяка делнична вечер от 20.00 ч по NOVA.

Няма коментари:

Публикуване на коментар