Translate

понеделник, 10 юни 2019 г.

Атанас Кателиев - новият „глас на България“


26-годишният варненец спечели титлата и наградата от 50 000 лева пред над 1,3 милиона зрители на bTV

Атанас Кателиев* е победителят в сезон 2019 на „Гласът на България”. Той извоюва титлата в конкуренция с още трима финалисти – Кирил Хаджиев - Тино, Надежда Александрова и Ива Георгиева по време на грандиозното двучасово шоу в неделя вечер по bTV.
Стругарят от Варна донесе първата победа за Графа в тригодишната му история като треньор в най-гледаното музикално шоу у нас. „Твоят път тепърва започва. Гордея се с теб, браво!“, прегърна го Влади Ампов на сцената, която избухна в празнични фойерверки.
Финалът на най-гледаното музикално шоу прикова пред малките екрани близо 1,3 млн. българи. Над 50% от всички зрители са наблюдавали оспорваната битка /по данни на ГАРБ/.
По време на впечатляващия последен концерт на живо вокалните таланти от отборите на Иван Лечев, Михаела Филева, Графа и Камелия премериха сили в четири солови изпълнения и четири дуета с треньорите си. Зрителите решиха на крачка от голямата награда от 50 000 лв. да си тръгнат соул дивата от Дубай Ива Георгиева и тийнейджърката с хипнотизиращи сини очи и тембър Надежда Александрова. На крачка от голямата победа Ива получи световно признание за таланта си, след като британска група и носителите на „Грами“ Clean Bandit избраха тя да запише нов прочит на техен хит.
В последния етап на оспорваната надпревара Тино и Атанас изпълниха песен, избрана от феновете на предаването в онлайн гласуване. Кателиев изля още веднъж душата си в изпълнение на „Impossible“ на James Artгur, а Тино впусна специфичния си тембър в първия си блус в шоуто с класиката на Elvis Presley „Can’t Help Falling in Love“.
В последния музикален двубой за Сезон 2019,  32% от зрителите на bTV гласуваха за Тино, а мнозинството - 68%, подкрепиха Атанас, който спечели и голямата награда от 50 000 лева.
С вота си зрителите не само избраха новия „глас на България“, но и подкрепиха една благородна инициатива. bTV Media Group ще дари приходите си от есемес гласуването тази година в подкрепа на кампанията за възстановяването на опожарените сцени на „Национален студентски дом” и за възобновяването на творческата дейност там.
--------
*Атанас е на 26 години и е от Варна. Преди да се яви на кастингите на тъмно споделя времето си между семейната работилница и кварталния пиано бар. В сезон шест Атанас разгърна максимално потенциала си в поп, соул и фънк жанра и накара Графа да  възкликне: „Такъв тембър няма в съвременната БГ музика!“.
Кателиев  завършва паралелка с народно пеене и гайда, но има диплома за инженер, а в момента работи като учител по роботика в Математическата гимназия във Варна. Намира педагогическата професия за твърде отговорна и в близко бъдеще е готов да я замени изцяло с музикална кариера, за която мечтае. Победителят на Графа калява психиката си и като ултрамаратонец. Атанас признава, че участието му в „Гласът на България“ му е дало шанс да придобие самочувствие на сцената.

Няма коментари:

Публикуване на коментар