Translate

понеделник, 3 юни 2019 г.

Нестле за Живей Активно! 2019 дава началото на мащабен конкурс


Общини от цялата страна ще имат възможност да станат част от инициативата на живо на 23-ти юни

През настоящата година в рамките на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот – Нестле за Живей Активно!, ще се проведе национален конкурс сред българските общини. Неговата цел е да мотивира все повече хора от цялата страна да водят активен начин на живот и да се хранят балансирано, както и да подкрепи усилията на местните власти в тази посока. В конкурса „Нестле за Живей Активно! 2019“ могат да се включат всички общини в страната, които са изпратили своето заявление за участие до 07.06.2019 г.
На 23.06.2019 г. всяка община, която е изявила желание за участие, трябва да организира специално събитие, посветено на спорта и балансираното хранене в рамките на Нестле за Живей Активно!, както и да популяризира в медийното пространство своя празник. Участващите общини ще има възможност да отпразнуват този ден по най-подходящия за тях начин и заедно с Нестле България да направят първата крачка към едно по-добро бъдеще за българите. „Вярваме, че най-важното нещо е хората да се хранят правилно и да водят активен начин на живот. Ако успеем да постигнем това с всеки един от нас, значи сме постигнали най-важната си цел“, сподели Нели Ангелова, Директор Комуникации, Нестле Югоизточен пазар.
Като част от ангажимента за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот на българите Нестле България ще предостави спонсорство на един от изпратените общински проекти, който да насърчава движението и балансираното хранене. Изпратените кандидатури ще бъдат разгледани и оценени спрямо първоначално зададени критерии от специално жури, съставено от представител на Министерство на младежта и спорта, представител на НСОРБ, двама посланици на Нестле за Живей Активно!, както и представител на Нестле България. Класираните на първите три места общини ще имат възможност да представят своите проекти на място и най-активната община ще получи финансиране на своя проект.

Няма коментари:

Публикуване на коментар