Translate

вторник, 14 май 2019 г.

Лектори от VOLVO, Google, Porsche, Pixar, Zaha Hadid Architects и др. ще предадат своя опит в сферата на 3D технологиите у нас


Chaos Group застават зад развитието на 3D индустрията у нас, организирайки Total Chaos за втора поредна година

VOLVO, Google, Porsche, Немският изследователски институт за AI, NVIDIA, Intel, Pixar, Zaha Hadid Architects - какво е общото между тях? Всички те ще присъстват с техни представители в рамките на Total Chaos - конференцията за триизмерна компютърна графика, която се организира от българската компания за софтуер Chaos Group за втора поредна година у нас.
Между 16 и 18 май София ще се превърне в столицата на 3D технологиите. Над 1000 участници и над 60 международни лектори ще разкажат за ролята на визуализациите в днешния свят и как те допринасят за успешен бизнес.
Един от лекторите, които пристигат по покана на Chaos Group, e Антони Христов – българинът, който в продължение на години е арт директор в компанията на Walt Disney – Pixar. Зад неговия успех седят филми като Finding Nemo, Wall-E, Incredibles 2, Cars и други. Той ще разкаже за работата си през последните 18 години в САЩ и защо след тези успехи се завръща в България, за да предаде безценния си опит на младите професионалисти у нас.
Каква е ролята на 3D визуализацията в различните индустрии и тяхното бъдеще?
Архитектура:
Отговорът на този въпрос ще дадат двама от водещите дизайнери в архитектурното бюро, което няма нужда от представяне – Zaha Hadid Architects. “Ще влезем зад кулисите на нашата работа – от малки инсталации до зашеметяващи проекти“, споделят Хосе Пареха Гомез и Марко Маргета от компанията. Други представители в този бранш са Foster + Partners, KPF, Kengo Kuma & Associates, WeWork, Woods Bagot and Gensler.
Визуални ефекти:
Световноизвестни студиа за визуални ефекти ще обсъдят най-новите технологии, залегнали в продукции като Captain Marvel и други. Студиото на Nu Boyana за ефекти – Nu Boyana FX and Worldwide FX ще разкрият подробности около работата си за касовия филм Hellboy, сниман у нас.
Именно зад специалните ефекти на много от холивудските продукции стоят домакините от Chaos Group - чрез технологията V-Ray са разработени много образи във филми като Daredevil, Game of Thrones, Black Panther, Avatar, 300, Avengers и още над 300 продукции. Освен в киното, за което имат отличие от Академията за филмови изкуства и науки "Оскар", V-Ray помага на множество компании в сектори като архитектура, интериорен дизайн, автомобилостроене, игри, продуктов дизайн и други.
Реклама:
Лий Карлтън, представляващ едно от най-известните студиа за реклама Mеthod Studios ще разкаже за предизвикателствата в 3D сканирането на човешки образ – в случая току-що проходило дете, чийто дигитален образ впоследствие се ползва в реклама. Йоанна Иванова от INK споделя своя опит в агенцията, създавайки реклами за клиенти като Audi, Honda и Aston Martin.
Автомобилна индустрия:
Един от най-тайните светове – този на автомобилната индустрия ще бъде представен от Volvo, Porsche, като например подготовката за LA Auto Show на най-новото Porsche 911.
Игри:
Някои може би не знаят, че в създаването на of Assassin's Creed Origins важна роля има Явор Яковлиев от Ubisoft, който ще бъде един от основните лектори в частта Art.
Продуктов дизайн:
Ян Кокол, дизайнер в най-големия световен производител на кристали Swarovski, споделя за иновативен plug-in,
който обединява няколко софтуера, за да подпомогне дизайна на бижута. OTTO – една от най-големите компании за електронна продажба в Европа, ще представят как променят цялостно своя онлайн каталог, използвайки 3D технологии за визуализация.
Технологии:
Тук представители са Пол Дебевек старши научен ръководител в Google VR, Стивън Паркър –CTO в NVIDIA.

Няма коментари:

Публикуване на коментар