Translate

понеделник, 6 май 2019 г.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир


За първи път българска медия е част от официалната делегация на Ватикана

Екипите на Новините на NOVA проследиха всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия е част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев проследяват случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.
В неделя удълженото издание на предаването „Събуди се“ продължи до 13:30 ч., с водещ в студиото Мира Иванова и изнесени водещи Ани Салич и Христо Калоферов, които проследиха пътя на папата в София. В неделя следобед телевизията бе подготвила извънредно студио с водещ Надежда Узунова. Литургията, която папата отслужи на открито в центъра на София,бе предавана на живо от 16:00 до 19:00 ч. по NOVA.
В понеделник денят в ефира на NOVA е посветен на двете ключови събития на празника – военния парад в центъра на София и втория ден от посещението на папата. Извънредно издание на „Здравей, България“ с водещи в студиото Аделина Радева и Виктор Николаев ще
продължи от 6:20 до 13:00 ч, а изнесени водещи ще бъдат Николай Дойнов от парада по случай Деня на храбростта и Надежда Узунова от град Раковски. Специалното участие на духов оркестър, който ще свири военна духова музика на живо в ефира на „Здравей, България“, ще допълни празничната картина на 6 май.
Извънредно студио с водещи Даниела Тренчева и Христо Калоферов ще покаже на живо Молитвата за мир - финалното събитие от посещението на Франциск в България. В допълнение Новините на NOVA ще проследят и визитата на папата в Македония.


Няма коментари:

Публикуване на коментар