Във вторник на 8-мо място
MasterChef
България напусна темпераментният
„тайфун“ - Таня Попова. Тя заслужено влезе в топ 3 на кутията със своята
интерпретация на агнешко за Гергьовден и се научи как да прави веган пица и
целувки от Chef
Силвена Роу. След това оглави синия отбор, за да приготвят
основно ястие и шейк за тийнейджъри. Но взискателното жури поднесе поредната
изненада в напредналата фаза на шоуто на добрия вкус и размени лидерите на
отборите по средата на играта. Това доведе до тотално объркване, а Таня не успя
да промени плана на Краси и поднесе на гостите пържени пилешки крилца с картофи,
кетчуп и майонеза. В елиминационната фаза тя не успя да надделее в битката за
филетирането на рибата синегрида по начина, демонстриран от Chef Михалчев, а красивата й чиния с три техники на
приготвяне не даде заявка за ясен план. Топ професионалистите признаха, че безспорно
тя е един от най-харизматичните участници в MasterChef, готвил повече от всички в този сезон на
шоуто. От своя страна Таня благодари за невероятното приключение, което я кара
да бъде горда със себе си и да смята, че дава пример на своите деца.
В напредващия етап на
играта конкуренцията между 8-те хоби готвачи стана още по-интензивна. Още в
началото на отборната битка се стигна дори до физически сблъсъци в склада,
докато състезателите се надпреварваха, за да вземат необходимите им продукти.
Лора и Добрин са озоваха на земята, а Емануил блокира Николай в съревнованието
за пилешкото филе, което и двата отбора разпознаха ката любимо на
подрастващите. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу дадоха ясна заявка за
отговорността към възпитаването на децата в принципите на здравословната и
качествена храна, но след размяната на капитаните те не оцениха пърженото пиле
като гурме и глобиха червения отбор с три гласа за неизпълнение на регламента.
Това доведе до прецедент в играта и след като броят на гласовете се изравни,
журито взе решение на елиминация да отидат капитаните на двата отбора като
отговорни за крайния резултат.
Емануил, Таня и Красимира
видяха от близо прецизна техника за филетиране на риба от самурая Chef Петър Михалчев. Основен фокус той постави
върху пълноценното използване на всяка част от продукта, експедитивността и
точната ръка. Най-добре със задачата се справи талантливата перничанка, а Таня
и Емо се изправиха в ожесточен двубой, в който трябваше да приготвят рибата по
три начина – севиче, пържена и поширана. Стресът пролича в представянето и на
двамата, но чинията на емоционалната дама се оказа по-неубедителна и й коства
мечтата за титлата MasterChef и горямата награда от 100 000 лева.
Няма коментари:
Публикуване на коментар