Translate

петък, 24 май 2019 г.

Едногодишна стипендия е голямата награда в практикантската програма на Lidl


Пловдивчанин е един от добрите примери за това как компанията подкрепя развитието на младите хора

Едногодишна стипендия за първата учебна година като студент е голямата награда в практикантската програма на Лидл България. Първата стъпка към нея обаче е кандидатстването – до 7 юни всички ученици, навършили 18 години, могат да кандидатстват за платената лятна практика на компанията, като изпратят своето CV на jobs@lidl.bg.
След края на програмата, един от успешно преминалите я практиканти ще може да спечели месечна стипендия в размер на 100 лв. за първата си учебна година като студент. За целта, единственото, което практикантите трябва да направят, е да споделят своите впечатления в специална анкета за обратна връзка, която ще им осигури участие в томбола за голямата награда, както и за още две допълнителни награди – месечни ваучери за храна на стойност 50 лв. и 30 лв. за период от 6 месеца. Така Лидл България дава възможност на младите хора да направят своите първи стъпки в кариерата, но им осигурява и реална подкрепа през тяхната първа година като студенти.
Точно такъв е примерът и с пловдивчанина Никола Косев, който през 2017 спечели голямата награда от практикантската програма. „Работата ми в Лидл България ме научи на много неща – как да общувам с колегите и с моите ръководители, как да се отнасям към клиентите, така че да се върнат отново в Lidl. Даде ми ценен опит и ми помогна да формирам своите първи работни навици и да усвоя нови умения, свързани с търговията на дребно“, споделя той. Днес Никола вече е студент първа година в специалността „Финанси“ в Пловдивския университет и заслужено получава стипендия от компанията всеки месец.
Голямата награда обаче не е единственият стимул за младите хора да кандидатстват за практикантската програма на Лидл България. Благодарение на нея, бъдещите касиер-продавачи практиканти учат много нови неща и получават конкурентно заплащане. Младежите подписват първия си трудов договор и получават нетно възнаграждение в размер на 540 лв. и ваучери за храна на стойност 60 лв. за периода на практиката за 6-часов работен ден, от понеделник до петък. Практикантската програма тази година ще се проведе от 15 юли до 30 август 2019 г.
Повече информация за лятната практикантска програма и за кандидатстването може да намерите на сайта jobs.lidl.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар