Translate

вторник, 21 май 2019 г.

Kelo-Cote - № 1 при успешното заличаване на белези


Белезите от операции, травми, изгаряния, както и други нарушения на целостта на кожата са повод за притеснения у много хора. Понякога те се превръщат в сериозен естетичен проблем, водещ до понижаване на самочувствието и качеството им на живот. Съществуват различни методи за премахване на белези – пластични операции, лазерни процедури, инжектиране на колаген, лекарствени продукти.
Медицинските препарати, които реално подпомагат заличаването и превенцията на белезите, бяха основна тема на провелия се преди дни семинар в МБАЛ „СВ. София“. По покана на Global Aesthetics участие в него взеха д-р Янчо Делчев, гинеколог /завеждащ АГ отделение в МБАЛ „Доверие“/, д-р Виолин Петров, пластичен хирург /УМБАЛ „Александровска“, ВиА “Медика”/ и д-р Пепа Георгиева, дерматолог /МБАЛ „Св. София“/.
Kelo-Cote /патентован, 100% силиконов гел, с доказана ефективност за третиране и превенция на хипертрофични белези и келоиди/ е на първо място сред медицинските изделия, успешно заличаващи упорити белези по лицето и тялото, подчерта модераторът на събитието - Иван Стоев от Global Aesthetics.
От своя страна всеки един от специалистите споделиха своя опит при третирането на хипертрофични и келоидни белези с препарата.
Д-р Янчо Делчев акцентира на това каква интервенция трябва да извърши хирургът, за да се постигне бързо възстановяване след операцията и белегът да бъде с минимални размери.
По думите му доброто адаптиране на срещуположните участъци на кожата, естетичния шев, използването на резорбируем конец и не на последно място по важност - минималния разрез, са ключови за бързото зарастване на раната. Именно така се избягват и неприятните последици, свързани с белезите. Той отбеляза, че Kelo-Cote се използва за заличаване на белези след отворена операция, ендоскопска хирургия и цезарово сечение. Той е подходящ за чувствителна кожа, дори и при деца.
А факторите, влияещи негативно върху лечението на белезите, могат да са анатомични /разтягане на кожата/, генетични /променена клетъчна функция/, външни /инфекция и хронично възпаление/ и физични /прекомерна дехидратация на кожата/.  Д-р Пепа Георгиева сподели, че дори и при наличие на тези фактори Kelo-Cote има пълния потенциал и възможности да заличи всякакъв вид белези. Съществуват клинични изследвания, които показват, че продуктът е ефективен при третиране на стари белези до 2 години.
Силиконовият гел трябва да бъде нанасян ежедневно – сутрин и вечер /в много тънък слой върху първичния белег и околната кожа/, без втриване, в продължение на няколко месеца. Присъствието му под дрехата не създава абсолютно никакъв дискомфорт, тъй като самоизсъхва до 3-4 минути като оставя разреза „да диша“, но същевременно създава предпазни филтри върху него т. е. оставя ултра тънък прозрачен еластичен дишащ филм, който значително намалява дехидратацията на участъка. Това именно прави Kelo-Cote перфектен и в комбинация при лечение с лазерна терапия. Препаратът e лидер сред продуктите за заличаване на белези и много успешно в областта на лицето, допълни д-р Виолин Петров.
Kelo-Cote може да се използва от момента на сваляне на конците и/или от отпадането на коричките от раневата повърхност, както за нови и зрели белези.
Успокоява дразненето на тъканите, подобрява хидратацията и еластичността на участъка. Намалява сърбежа и зачервяването. Омекотява и изравнява белега. Превръща се в защитен
филм, който предпазва от негативни фактори на околната среда, които затрудняват оздравителните процеси.
Отис продуктът е наличен в аптечната ни мрежа. Една опаковка от 6 г е с цена под 30 лв. и тя е достатъчна за целия период на лечение на белег с размер до 7,5 см.
Д-р Петров бе категоричен, че препаратът е най-ефективен, ако се прилага през първите от 2 до 6 месеца от появата на белега. Той сподели също така и личния си опит в използването на продукта с формата на спрей от 100 мл за големи и труднодостъпни зони по тялото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар