Translate

неделя, 5 май 2019 г.

Месец на финали и плейофи – пряко в ефира на DIEMA XTRA и в PLAY DIEMA XTRA


Най-интересното от българския футбол, финал за Купата, Вечното дерби, трепетен завършек във Висшата лига и традиционни стартове във Формула 1 са сред акцентите в спортните канали през май

Вълнуващ, последен за сезона месец за българския футбол, ще бъде май с ключови дербита от родното първенство, но и от английската Висша лига. Интригуващите футболни срещи от изключителна важност ще бъдат излъчени директно в спортните канали от пакета DIEMA XTRA – DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.
В Първа професионална лига през май предстоят най-чаканите моменти от първенството. Ще се качи ли някой друг на трона и на кое място ще се класират столичните грандове, не пропускайте да проследите в ефира на DIEMA SPORT. На 11 май от 20:15 ч. футболните фенове ще могат да гледат последния пряк дуел между ЦСКА и Лудогорец. Тимът от Разград отново е пред всички останали, а те не съумяват да се възползват от щедрите им грешки. През май ще видим и мач между Лудогорец и временно третите Левски – на 18-ти от 18:00 ч. Черешката на тортата и този месец ще бъде последното за сезона издание на Вечното дерби. Финалният шанс за ЦСКА да вкара на „сините” и да запише успех в противоборството гледайте на 21 май от 18:00 ч. по DIEMA SPORT.
На 15 май от 19:00 ч. предстои исторически финал за Kупата на България. Уникалното по рода си  дерби на Пловдив между Ботев и Локомотив ще бъде излъчено пряко успоредно пo DIEMA SPORT и NOVA SPORT. Жълто-черните отстраниха ЦСКА, а черно-белите преодоляха Септември, за да заслужат място в заключителната битка от надпреварата. Кой ще бъде новият носител на Купата и властелин на града не пропускайте да гледате в каналите на DIEMA XTRA.
В английската Висша лига също ще бъде интересно. Първенството е в най-ключовата си фаза от сезона два кръга преди финала, в която ще бъдат разпределени отличията и местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Манчестър Сити и Ливърпул продължават свирепия си спор за първото място, а борбата за топ 4 също обещава драма. Кой ще грабне най-ценното феновете на футбола ще разберат пряко от ефира на DIEMA SPORT 2.
С фестивален край завършва май на Острова. Предстоят финалните плейофи в Английска футболна лига. Кой ще се присъедини към Норич Сити и Шефилд Юнайтед във Висшата лига ще стане ясно на 27 май от 17:00 ч. Двубоят за влизане в Чемпиъншип е на 26 май от 17:00 ч.
През май ни очаква още един престижен финал – този за ФА къп. В битка за победата един срещу друг се изправят Манчестър Сити и Уотфорд, а развръзката ще стане ясна на 18 май от 19:00 ч. по DIEMA SPORT 2.
Още емоции за феновете на футбола ще донесе директният спор за Купата на Германия, в който сили ще премерят РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен. Баварският колос стигна до този етап и през 2017-18, но неочаквано бе разбит от друг считан за аутсайдер тим – Айнтрахт Франкфурт. Битката ще бъде излъчена пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 на 25 май от 21:00 ч.
Интензивен месец на хоризонта се очертава за Олимпик Лион във френската Лига 1. „Хлапетата” домакинстват на Лил на 5 май от 22:00 ч. по DIEMA SPORT и гостуват на другия голям Олимпик – Марсилия, на 12 май от 22:00 ч. по DIEMA SPORT 2.
Третият месец от календара на Формула 1 ще бъде очакван с нетърпение от почитателите на Ферари, които станаха свидетели на рекордни 4 поредни двойни победи на сребристия конкурент. Състезанието за Голямата награда на Испания на 12 май от 16:10 ч. ще бъде излъчено в ефира на DIEMA SPORT, а надпреварата за Гран При на Монако е на 26 май от 16:10 по DIEMA SPORT 2.
Разнообразната програма на спортните канали от пакета  DIEMA XTRA през май ще допълнят още  все по-завързаните плейофи от НБА и поредната полуфинална галавечер на Световните боксови супер серии, която ще се проведе в Глазгоу /18 май, 21:30 ч., DIEMA SPORT 2/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар