Translate

четвъртък, 16 май 2019 г.

Серийният филм на БНТ „Островът на сините птици“ с предпремиерна прожекция


Режисьорът Кристина Грозева, по време на предпремиерната прожекция на новия сериал на БНТ Островът на сините птици“, сподели, че мечтата и е била да направи филм за деца. Утвърденият творчески тандем Грозева и Петър Вълчанов, чието дело са едни от най-награждаваните съвременни български филми „Урок“ и „Слава“, стоят и зад този нов проект, продуциран от обществената медия. Първата публична прожекция събра в „Кино Култура“ журналисти и хора на изкуството с творческия екип и актьорския състав на сериала, чиято телевизионна премиера ще бъде на 1 юни.
От дълго време в българския ефир не се е появявал подобен приключенски филм за цялото семейство с участието на деца. Носталгията по филми-класика като „Синьо лято“, „С деца на море“, „Войната на таралежите“ пролича и по време на прожекцията на първия епизод от „Островът на сините птици“, който публиката посрещна с приповдигнато настроение и много аплодисменти.  В сериала на БНТ участие взима и любимия на поколения зрители актьор Михаил Мутафов, който изиграва първата си роля в детски филм преди почти половин век именно в „С деца на море“.
Малките герои от сериала - Ники /в ролята - Матей Бърнев/, Алекс /в ролята - Деян Профиров/, Армандо /в ролята - Калоян Христов/, Габриела /в ролята - Ирина Вълкова/ и Зоица /в ролята - Антониа Димитрова/ срещнаха първите си почитатели. Част от децата изпълняват и песента, написана специално за филма, която вече обещава да се превърне в новия музикален хит сред подрастващите това лято. Композитор е Христо Намлиев, а текстът е на Веселка Кунчева.
Зрителите на обществената медия ще имат възможност да гледат осемсерийния филм  „Островът на сините птици“ четири поредни уикенда от 1-ви юни от 19:00 ч. по БНТ1. Повторенията на епизодите ще бъдат по БНТ2 от 15 юни в съботните дни от 16:00 ч. Всички епизоди ще могат да бъдат гледани и през официалния YouTube канал на сериала: https://www.youtube.com/channel/UCMjT0mNFtqZ23Q39XNON8Pw/featured

Няма коментари:

Публикуване на коментар