Translate

събота, 18 май 2019 г.

Ето как можете да настроите вашият телевизор, за да се насладите на последния сезон на „Игра на тронове“


Наскоро създателите на популярния сериал по HBO – „Игра на тронове“, се сблъскаха с известна критика поради визуализацията на последния сезон – прекалено тъмни цветове, заради които мнозина са на мнение, че е трудно да се проследи какво се случва на екрана. Кинооператорът Фабиън Уагнър отговаря на коментарите, обяснявайки, че изображенията не са прекалено тъмни, просто много от зрителите не знаят как правилно да настроят телевизорите си. Експерти от LG вече са събрали най-важната информация относно опциите, които настройките предлагат, за да може да се насладите на последния сезон на сериала.
„За най-добро преживяване, не гледайте сериала на мобилно устройство или лаптоп, а на телевизор в затъмнена стая или с минимум светлина зад устройството. Разбира се, типът на устройството има голямо значение: като например пикселите в OLED TV, които се управляват индивидуално и благодарение на това, че се самоизключват при черния цвят, създават възможно най-добрия контраст.“ – съветват експертите на LG.
Както отбелязва Уагнър, много важно е телевизорът да се настрои правилно. Можем лесно да персонализираме настройките спрямо съдържанието, което ще гледаме с най-често използваните режими на картината в менюто на телевизора /например стандартен, за филми, спорт, динамичен/. Те могат да повлияят на картината по много различни начини, включвайки яркост, наситеност, температура на цветовете и контраст, но разбира се, можете да ги настроите поотделно и да запазите вашите собствени настройки. Най-лесното решение е да изберете режим „кино“ на вашето устройство“ – подчертават експерти от LG.
Ако това не ви удовлетворява, можете да опитате да персонализирате следните настройки:
Тоналност на екрана – ако устройството го позволява, регулирайте тоналността на екрана: ако гледате в тъмна стая, стойността от 2.4 би била идеална, но ако някои детайли все още остават скрити в сянка опитайте 2.2;
Допълнителни функции – Потърсете в менюто автоматични функции за подобряване на картината и ги изключете (имената им могат да варират в зависимост от различните модели - TruMotion, Auto Motion Plus, MotionFlow). Изключете функциите, които подчертават черния цвят;
Фоново осветление – Ако устройството има фоново осветление го включете, но трябва да внимавате, защото ако прекалите, картината може да избледнее; 
Яркост  - Настройте яркостта, така че да увеличите детайлите на тъмните елементи от картината, но ако прекалите, тук също може да се получи избледняване; 
Контраст – Ако зададете твърде висок контраст може да загубите някои детайли от ярката картина.
Цвят и наситеност – Ако вече имате кино режим, то не е нужно да добавяте каквито и да било допълнителни настройки. Коригирайте го само ако смятате, че е необходимо за дадена сцена. 
„Ако тези съвети не доведат до желания резултат можете просто да върнете фабричните настройки и да опитате нови комбинации“ – съветват още експертите на LG.
За тези, които обичат филми и сериали с по-тъмни изображения, OLED TV e идеалният избор в дългосрочен план, защото благодарение на безкрайния контраст можете да се насладите на детайлите дори на най-тъмната сцена от битката без да се налага да променяте настройките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар