Translate

понеделник, 6 май 2019 г.

Топ онколози, които лекуват рак по американски стандарти, ще консултират пациенти в София

Доц. Фатих Селчукбириджик

На 10 и 11 май 2019 г. в София ще гостуват специалисти в лечението на рак от елитната болница American Hospital в Истанбул, която работи в сътрудничество с MD Anderson в САЩ.
Доц. Фатих Селчукбириджик, медицински онколог, и доц. Ясемин Бьолюкбашъ, радиационен онколог, ще консултират безплатно пациенти с онкологични заболявания, които се нуждаят от лечение с химиотерапия или лъчетерапия.
В момента MD Anderson е на първо място сред болниците за лечение на онкологични заболявания в САЩ, според проучването „Най-добрите болници на Америка“ на US News & World Report. В American Hospital в Истанбул се намира първият афилииран център от мрежата на MD Anderson извън САЩ. Това означава, че Центърът за радиационна онкология MD Anderson в American Hospital прилага същите стандарти и протоколи за лечение като лечебното заведение в САЩ, а лекарите, медицинските сестри, медицинските физици и техниците, които работят в него, са обучавани в Хюстън. Конфигурациите на оборудването и контролът на качеството в истанбулската болница отговарят точно на тези от Центъра за радиационна онкология MD Anderson, като това се подсигурява от непрекъсната комуникация и трансфер на данни онлайн.
Доц Ясемин Бьолкбашъ
Лъчетерапията в American Hospital – Център за радиационно лечение MD Anderson се ръководи от проф. д-р Уур Селек, хоноруван преподавател по радиационна онкология в Центъра за радиационно лечение MD Anderson към Тексаския университет. Центърът е оборудван със съвременни технологии, които позволяват прилагането на триизмерна конформална лъчетерапия (3DCRT), модулирано по интензитет  лъчелечение (IMRT), образно направлявана лъчетерапия (IGRT), волуметрично модулирана ротационна лъчетерапия (VMAT-Smartarc), синхронизирана с дишането лъчетерапия и четириизмерна лъчетерапия, краниална и екстракраниална радиохирургия, триизмерна конформална брахитерапия (3DCBT) и др.
Консултациите на 10-11 май в София с доц. Фатих Селчукбириджик и доц. Ясемин Бьолюкбашъ са безплатни, с предварително записване на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Няма коментари:

Публикуване на коментар