В рамките на престижното събитие, певицата Рут Колева разказа за посещението си в
родината на огнения еликсир Маутай. Наскоро тя се завърна от азиатската
държава, където посети
дестилерията на фирма Kweichow Moutai в едноименното градче Маотай, провинция
Гуейжджоу, югозападен Китай.
С вълнение джаз дивата
сподели за топлото посрещане, организирано от президента на Kweichow
Moutai, Ли Баофан.
Гости и посетители на Sofia Bar Show опитаха от легендарното байджу, произвеждано от житната култура сорго, следвайки
примера на Рут в поднасянето и отпиването от огнения еликсир. Малко по-късно миксологът на Маутай,
Александър Симеонов представи напитката пред професионалисти, разкривайки съставките
на хитовите коктейли, които ще завладеят летните барове. По думите му:
-Маутай е символ на
качество и престиж в Китай. 53-градусовата алкохолна напитка е най-популярното байджу в света. Произвежда
се от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може
да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Маутай е продукт, превърнал
се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджу в света. Moutai Yingbin, представляващ бленд от дестилати с над 1
година отлежаване, Moutai
Prince – над три години и Kweichow Moutai - над 5 години отлежали дестилати са и трите
вида от напитката на дипломацията, която
се предлага в България. Moutai е резултат от традиционно производство с
вековни традиции, който преминава през 8 ферментации и 7 дестилации. Бленд от
дестилати, с над 5 години отлежаване в ръчно произведени глинени съдове,
придават на напитката плътен аромат с остатъчен после-вкус на какаови зърна. Специалистите
откриват над 1200 аромата в огнения еликсир.
Няма коментари:
Публикуване на коментар