Translate

сряда, 15 май 2019 г.

Д-р Красимира Чемишанска е председател на УС на ARPharM

На редовно отчетно-изборно заседание на Общото събрание на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) бе избран нов състав на Управителния съвет (УС), съобщиха от сдружението. Тя заменя на поста д-р Христо Трунчев, управител на фармацевтичната компания Novartis Pharma.
За председател на УС на ARPharM с двегодишен мандат е избрана д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на Амджен България, а за зам.председател д-р Светослав Ценов, директор за България, Румъния и Унгария на фармацевтична компания Astellas.
В УС на ARPharM са още - д-р Лиза Бонадона (ГлаксоСмитКлайн), д-р Ана Цакова (Мерк), г-н Констатинос Папаянис (МСД), д-р Мила Елисеева (Пфайзер) и г-н Орелиен Бретон (Сервие).
„Новото ръководство на ARPharM ще продължи усилията на организацията в посока подобряване на достъпа на българските пациенти до качествено, съвременно и ефективно лекарствено лечение и ще си сътрудничи с всички държавни институции и пациентски организации за изготвянето на балансирани политики за подобряване на здравната система у нас“, посочват от сдружението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар