Translate

неделя, 26 май 2019 г.

за 28--Глобалният посланик на международната социална програма на Газпром "Футбол за приятелство" - Франц Бекенбауер ще сподели своя опит и знания с млади участници от целия свят в Мадрид


Той ще участва във финалните събития от Седмия сезон на програмата в Мадрид от 28 май до 2 юни. Събитията ще се проведат в рамките на финала на Шампионската лига на УЕФА през 2019 година.

Мадрид ще се превърне в столица на ключовите събития от "Футбол за приятелство". Повече от 800 участници от различни страни ще станат част от финалните събития. Това число включва 12-годишни млади футболисти и журналисти от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Сред участниците са 12-годишните надежди на ПФК Лудогорец - Симеон Шишков /защитник/, Райан Иванов /полузащитник/, Теодор Обретенов /вратар/ и Анна Шишкова /млад журналист/.
Международният лагер на приятелството осигурява специални класове за младите участници. Лагерът обединява спортни, хуманитарни и образователни програми. Участниците ще могат да покажат придобитите умения на Световното първенство на "Футбол за приятелство" 2019, където младите футболисти стават част от 32-та международни отбора на приятелството. Според уникалния принцип на "Футбол за приятелство", деца от различни националности, пол и физически способности играят в един отбор.
За първи път Международният форум на "Футбол за приятелство" ще бъде част от финалните събития на програмата. Участниците във форума са експерти в областта на развиването на детския и младежки спорт от цял свят. Треньори, лекари на младежки отбори, журналисти от водещи световни медии, известни футболисти, представители на футболни академии и федерации ще обсъдят въпросите за подготовката на млади футболисти за международни състезания, нови методи на спортно образование, принципи за формиране на успешен младежки отбор, начини за професионално развитие на младите футболисти.
Тази година един от говорителите на Форума ще бъде световната футболна легенда, двукратният притежател на Ballon d'Or - Франц Бекенбауер. В Мадрид той ще се срещне с младите участници от "Футбол за приятелство" и ще им разкаже за спортния си опит, интересни случки от професионалната си практика, ще сподели знанията си как начинаещите спортисти да постигнат високи резултати.
"Огромна чест е да бъда част от Международната детска социална програма на Газпром "Футбол за приятелство". Ценностите, насърчавани от младите участници от различни страни, са вечни: без идеята за равенство, доброта и справедливост не можем да имаме един балансиран свят. Привличането на деца с желание за сътрудничество и общуване е основната цел, защото способността да правиш компромиси, да намираш общ език с най-различни хора е ключът към успеха в живота, независимо дали те ще изберат професионална спортна кариера или нещо друго", сподели Глобалният посланик на "Футбол за приятелство" Франц Бекенбауер.
Участниците във финалните събития ще посетят и финала на Шампионската лига 2019 на стадион Уанда Метрополитано в Мадрид.

Няма коментари:

Публикуване на коментар