Translate

неделя, 26 май 2019 г.

27 май-Дмитрий Глуховски създаде първия си аудисериал за Storytel


Култовият руски автор Дмитрий Глуховски, станал световноизвестен най-вече със своята трилогия „Метро“, идва в София за премиерата на най-новата си антиутопия. Глуховски пише сериала „Граничен пост“ директно за аудиоформат и специално за Storytel.
Глуховски, който умело съчетава научната фантастика с трилъра, има милиони почитатели по целия свят, романите му са превеждани на повече от 30 езика и са послужили за основа на изключително популярни компютърни игри.

Само 10 дни след световната премиера на най-новата му дистопия “Граничен пост”, в България ще гостува световноизвестният руски фантаст Дмитрий Глуховски. Tой идва в София, за да се срещне с българските си фенове и да представи първата си творба, създадена специално за аудио формат под формата на аудиосериал, и продуцирана от платформата за аудиосъдържание Storytel. България ще бъде първата държава, в която писателят ще гостува след световната премиера на “Граничен пост” в Русия на 16 май. Aвторът ще представи лично своя Storytel Original сериал със специално събитие и среща с феновете в София на 27 май, след което ще участва в международния литературен фестивал Варна Лит, организиран от издателство „Сиела“.
„За нас е голямо събитие фактът, че един от най-известните и издавани руски автори написа „Граничен пост“ специално за слушателите на Storytel. През нашата стримийнг платформа неговият сериал има възможност да достигне бързо до публика в няколко държави. Историята, която Глуховски разказва, ще ви разтърси. И макар „Граничен пост“ да е научна фантастика, аналогиите със съвременните заплахи по света са натрапчиви“, казва регионалният управител на Storytel Лиза Василева.
За “Граничен пост”:
След смъртоносна гражданска война, в която се използват и забранени оръжия, Русия е само малка останка, от това, което е била. Границата на Московската империя е едва на няколко стотин мили от края на града, до брега на река Волга, която е напълно отровена с радиоактивни отпадъци. Никой не е дръзвал да премине единствения останал цял железопътен мост към другия бряг на реката от години. До сега …
С “Граничен пост” авторът на Meтро 2033 се завръща в своята уникална постапокалиптична атмосфера, в една поддържаща напрежението до последно история за греха и изкуплението, за отговорността и безразсъдството, и за предаването на дълговете и престъпленията ни през поколенията – разказ, изключително актуален във времена, когато словото на омразата е навсякъде около нас и светът често забравя грешките на своето минало.
У нас аудиосериалът “Граничен пост” ще бъде достъпен за слушане на български веднага след световната си премиера в платформата на Storytel заедно с още много сериали и Storytel Original съдържание. Преводът на “Граничен пост” на български e от Васил Велчев и ще прозвучи с гласа на Момчил Степанов.
Всеки абонат на платформата може да слуша неограничено над 400 заглавия на български и повече от 50 000 на английски. Съдържанието на български включва заглавия на съвременни автори като Алек Попов, Георги Господинов, Веселина Седларска, Здравка Евтимова, Деян
Енев, Иво Сиромахов, Радослав Парушев и други. Платформата предлага също класически български автори, световни криминални хитове, книги за самопомощ, любими детски приказки и бестселърови заглавия. Записите на книгите са направени с участието на талантливи български актьори като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Рашко Младенов, Марин Янев, Никола Стефанов, Илияна Коджабашева, Христина Ибришимова, Линда Русева, Яна Кузова, Симеон Владов, Звезделин Минков, Петър Мелтев и много други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар