Translate

сряда, 22 май 2019 г.

Цяла България ще живее активно на 23 юни


Нестле за Живей Активно! ще изненада с нова локация в София и много нови предизвикателства към всички общини в страната

На 23 юни най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот – Нестле за Живей Активно!, се завръща с най-активния ден на открито в столицата и множество съпътстващи събития в цялата страна.
В продължение на 25 години Нестле България инвестира в по-добро бъдеще и се доказа като една от компаниите, които следват неотлъчно своите ангажименти в полза на обществото. През 2019 г. Нестле за Живей Активно! има амбицията да надскочи досегашните си издания, като вдъхнови повече българи да се включат в инициативата. През тази година кампанията ще бъде подкрепена както от дългогодишните си партньори - Министерството на младежта и спорта, Столична община, ЕКОПАК България, така и от нови лица от света на спорта и балансираното хранене. Спортните легенди Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката ще спортуват заедно с посетителите на Нестле за Живей Активно!. 
Към дългогодишните приятели на инициативата ще се присъединят и шампионките от женски ВК „Марица“ – Пловдив, които ще направят празника още по-вълнуващ.
Инициативата отново ще предложи много изненади, нови спортни предизвикателства и най-доброто от българската музика за всички свои почитатели, но този път в Борисовата градина. Изборът на централна локация ще направи празника достъпен за почитателите на инициативата от всички краища на София. Най-големият парк в столицата за първи път ще приюти Нестле за Живей Активно!, а традиционните активни лъчове ще преминат през едно от символичните за софиянци места - Орлов мост. Велосипедистите по традиция ще стартират в 10:00 ч. от Театър София, а сборен пункт за ролери, скейт и тротинетки ще е Княжеската градина. Точно в 10:00 ще бъде даден старт и на сутрешен крос от Княжеската градина, а веднага след него ще тръгнат и всички пешеходци.
По време на Нестле за Живей Активно! в Борисовата градина ще се превърне в най-оживеното място в София, като всички жители и гости на града ще могат да се включат в разнообразни спортни активности. Сутрешна йога, гимнастика, лека атлетика, заедно с традиционните турнири по волейбол, футбол и баскетбол са само част от спортовете, в които всички ентусиасти ще имат възможност да вземат участие. По-сръчните посетители ще могат да проверят уменията си в различни креативни работилници.
Освен голямото софийско събитие, тази година инициативата ще отправи към всички общини в страната предизвикателство да организират спортни активности или празници на балансираното хранене. Най-активната община ще получи финансиране на свой проект, който е насочен към развитие на навици за балансирано хранене и активен начин на живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар