Translate

сряда, 15 май 2019 г.

150 автори от 44 държави ще излагат творби на 24. Габровско биенале


На 9 май организаторите на 24. Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството представиха в столицата изложбите, влизащи в рамките на тазгодишното Биенале.
По темата Измерения на публичното артисти от цял свят предложиха своите ръбати интерпретации свързани с публично пространство, публично изкуство, обществен дебат, обществени медии, обществена сигурност и други работи с обществено измерение. 
На 17 май официално ще бъдат открити изложбите в Музея на хумора и сатирата в Габрово. Гостите на събитието в столицата ще научат повече и за развитието на едно от най-дългогодишните биеналета в България, както и за новостите, свързани с изложбите и събитията, които се провеждат в Музея. Присъстващите ще могат да закупят и любимите габровски сувенири от поп-ъп магазина.
В представянето ще се включат както екип от Музея на хумора и сатирата, така и Антон Стайков и Чавдар Николов – българските представители в международното жури на конкурса. Публиката ще се срещне и с младата художничка Невена Екимова, автор на изложбата „Град Градина“ – първата изложба създадена специално за деца в рамките на голямо биенале.
24. Габровско биенале се организира от Музеят на хумора и сатирата в Габрово, Община Габрово и Министерство на културата. Партньори са Испанският културен институт и Италианският културен институт. Подкрепата за изложбата „Град Градина“ е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изложбите продължават от 17 май до 30 септември 2019.

Няма коментари:

Публикуване на коментар