Translate

петък, 24 май 2019 г.

Над 1300 деца се включиха в ежегодния конкурс на Renault България за детска рисунка


Темите в конкурса „Пътят и аз“ по глобалната програма на Renault „Безопасност и мобилност за всички“ тази година бяха „Електромобилът и джунглата“ и „Коланът на моята спортна кола“

Над 194 училища от 97 населени места регистрираха отбори за участие в осмото издание на конкурса за детска рисунка „Пътят и аз“ по глобалната програма на Renault „Безопасност и мобилност за всички“. Над 1300 деца участваха с 555 рисунки. Участниците от I и II клас рисуваха интерпретацията си за мирното съжителство на електромобилите и обитателите на джунглата, а по-големите ученици от III до V клас влязоха в ролята на дизайнери, създавайки дизайн за десен на предпазен колан за спортен автомобил.
Темата за предпазния колан е вдъхновена от социално-отговорната инициатива VIVE на Renault България. VIVE е моден аксесоар за предпазния колан, целящ поставянето му от повече шофьори. Детският дизайн, победител в тази категория, ще бъде произведен и ще се разпространява в лимитирана серия.
Партньори на Renault България бяха Министерството на образованието и науката, Зоологическата градина в София и екипът на филма “Лили Рибката”.
Програмата в България е част от глобалната инициатива на Renault, която от старта си през 2000 г. е обхванала над 14 млн. ученици в повече от 35 страни по света. По този начин Renault прави своя принос за намаляване броя на пътните инциденти и за повишаване информираността на учениците за влиянието на човешката дейност върху природата.
Победителите получиха наградите си от Любка Алипиева, главен експерт в МОН, Мартина Христова, маркетинг директор в Renault България и Росица Любенова, административен директор на Зоологическа градина – София. Официалните представители зарадваха децата с високотехнологични и творчески награди – конзола за електронни игри, робот с изкуствен интелект, дрон, VR очила, смарт часовник, 3D молив. Трима от учителите, изпратили рисунки на свои възпитаници, спечелиха графични таблети.
В началото на годината изложба с рисунки от предишното издание на конкурса гостува на 20 училища. Пътуващата експозиция вдъхнови над 2000 деца из цялата страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар