Translate

вторник, 16 април 2019 г.

Лидл България получи поредните признания в първото издание на Progressive Награди 2019 г


Веригата грабна престижните призове за „Най-добър международен ритейлър“ и
„Най-добър проект за социална отговорност“

Веригата бе отличена като „Най-добър международен ритейлър“, а най-голямата социално-отговорна кампания на компанията – „Ти и Lidl за по-добър живот“ бе определена за „Най-добър проект за социална отговорност“. PROGRESSIVE Награди имат за цел да отличат успешните компании и брандове от бързооборотния бранш, които задават тенденции и допринасят година след година за развитието на индустрията и пазара, както и играят важна роля за развитието на партньорството между търговците и доставчиците.
Финалните отличията във всяка от 7-те категории се определят на базата на гласуване от всички 11 хиляди средни и топ мениджъри от бързооборотния сектор и свързаните с него бизнеси. Всеки един от тях получава имейл с уникален линк за достъп до платформата за гласуване и може да гласува само веднъж във всяка от категориите. За всеки един номиниран в дадената категория могат да гласуват всички, с изключение на мениджърите, които работят в съответната компания. При определянето на победителя в категория „Най-добър международен ритейлър“ са взети предвид серия от критерии, сред които постигнати резултати, оценка от партньори, предимства пред конкурентите, размер на инвестициите и внедрени иновации, докато в категория „Най-добър проект за социална отговорност“ са оценявани инвестициите, периода на развитие, социалното въздействие и продължителността на ефекта от проекта.
Лидл България присъства на българския пазар от 2010 г. и вече повече от 8 години работи усилено за развитието на сектора в страната, налагайки успешни практики и прозрачни политики, които допринасят както за успеха на индустрията като цяло, така и за успехите на българските производители, търговци и доставчици. Компанията се фокусира също така и върху създаването на условия за по-пълноценен живот, подкрепяйки устойчиво и прозрачно значими за обществото инициативи и каузи чрез кампанията „Ти и LIDL за по-добър живот“. През 2019 г. предстои третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на веригата, която се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Програмата отразява стремежа на Лидл България да допринася за по-качествен живот на хората в различните региони на страната като финансира проекти на НПО в 4 тематични области: образование, култура и историческо наследство, здравословен начин на живот и околна среда. До този момент в двете години на инициативата общо 51 проекта на граждански организации на стойност близо 390 000 лева бяха подкрепени, като всеки от тях получи максимално финансиране до 10 000 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар