Translate

сряда, 24 април 2019 г.

IT специалистът Олег Ефремов напусна кухнята на MasterChef на достойното 10-то място


Във вторник на 10-то място MasterChef България напусна 33-годишният IT специалист Олег Ефремов. Той взе достойно участие в отборната битка, въпреки че беше обречен на елиминация.  Идеята му за приготвянето на вегетариански бургери беше високо оценена от 15-те гладни рокери, които дори не усетиха разликата от месния продукт. В първия етап от битката на черните престилки, инструкторът по таекуондо успя да приготви само 4 перфектни палачинки за 15 минути. Във втората част той реши да не играе на сигурно и сервира на Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу трио от вкусове с най-популярната закуска. За жалост сладко-соленият вариант не предизвика очакваните реакции в журито и те се сбогуваха с „талантливия млад човек“. Топ професионалистите с удоволствие констатираха неговото очевидно израстване в шоуто на добрия вкус и му пожелаха много успехи в кухнята. Той благодари за научените уроци, пожела на колегите си повече усмивки и обеща да спази заявката си като отвори ресторант в двора на къщата си.
Отборната битка за вота на рокери с вегетариански предястие и основно ястие нажежи страстите в екипите на Лора и Рори. Почти невъзможната задача доведе до физически сблъсък между Добрин и Емануел, които бързаха да вземат така обичаните питки за бургер. Нервите на мениджъра на
ресторант още повече се опънаха, когато не успя да наложи мнението си за менюто на червените. Съотборниците му разпознаха свръхамбиция и страх от елиминация, а общата паника и елегантната порция, недостатъчна за мотористите, доведоха до очакван провал. При сините също не липсваха проблеми – Рори „свари“ пържените картофи и почти не лиши чинията от единия й компонент, а Красимира отряза част от пръста си, но въпреки болката не изостави отбора си.
На крачка от изхода на MasterChef Ники,
Таня, Сияна, Олег и Добрин трябваше да приготвят възможно най-много перфектни палачинки за 15 минути като ги обръщат само с подмятане. Фармацевта от Пловдив оглави надпреварата и заслужи правото да определи кой с колко време ще разполага, за да приготви вълнуващо ястие с тестените изкушения. Множеството

възможности допълнително изнервиха гладиаторите и всеки от тях извади „скритите си оръжия“. 
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу бяха категорични в позицията си срещу използването на „буркани и консерви“  и, безкомпромисни към липсата на въображение и амбиция, достойни за етапа на топ 10. След като изпратиха Олег, те подчертаха, че всяка криза е възможност да научиш нещо ново за професията и себе си, а шансът е само в ръцете на борещия се.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар