Translate

неделя, 21 април 2019 г.

„Седмица на духа“ и празнично настроение от Етъра и Дряново в ефира на bTV по случай Великден


„Тази сутрин“ и „Тази събота и неделя“ по традиция с празнична програма, която поставя на фокус уха и делата на съвременните будители

От изконните духовни ценности до смеха и танците, които превръщат поводите в празници – специалната програма на bTV по повод Великден среща зрителите със съвременните будители, които поддържат духа на българите жив и ведър. От понеделник до петък в ефира на „Тази сутрин“ специално място ще намери емблематичната поредица „Седмица на духа“, а празничният уикенд ще предложи на зрителите срещи с духовити и именити гости от цяла България в „Тази събота и неделя“.
Празничната програма на bTV започва в понеделник с Кирил Маричков, който разговаря с Антон Хекимян за свободата като вътрешно усещане и стремеж на всеки творец. Жоржета Чакърова, театралният режисьор Диана Добрева и поетесата и писателка Мария Лалева споделят пред зрителите на „Тази сутрин“ за силата на сцената и думите за утвърждаването на обществените ценности. На Разпети петък в най-гледания сутрешен в България игуменът на Бачковския манастир Дядо Сионий разказва за важността на християнските храмове и къде всъщност живее Бог от Възкресението насам.
На Велика събота Алекс Кръстева ще пренесе зрителите на „Тази събота и неделя“ в Етъра, за да ги запознае с най-интересните запазени стари занаяти и да се посмее с местните зевзеци. За празничната атмосфера ще допринесат и изпълнителите от ансамбъл „Габровче”, които ще пеят и танцуват на живо.
40-годишно приятелство ще събере в студиото на bTV пред Жени Марчева поета Недялко Йорданов и композитора Хайгашод Агасян, чиито стихове и песни са емблематични за няколко поколения българи. Диана Любенова ще срещне зрителите с актрисата Мария Статулова, а
бащата на „Тоника” - композиторът Стефан Диомов, ще разкаже за пътешествията си по света. В съботата преди Великден репортерите на „Тази събота и неделя“ започват и нова поредица, в която ще представят историите, с които българските села и градове се гордеят. Началото ще постави Габрово – градът с най-много новатори в България.
Навръх Великден Алекс Кръстева ще отведе зрителите на bTV директно в Дряново, за да ги срещне с наследника на Кольо Фичето - Михаил Неделчев, както и с родените в Дряново - футболиста от златното поколение САЩ’94 Пламен Николов и синоптика Минчо Празников. Ще стане ясно и как се живее в България – през погледа на заселилите се в района британци. Зрителите ще посрещнат Възкресение Христово в Дряновския манастир, а майсторите на икони Антония и Димчо Димчовски ще

разкажат за работата си по иконата на архангел Михаил. Специални гости на Жени Марчева ще бъдат мъжът на годината - инвазивният хирург проф. Иво Петров, съпругата му Росица и синът им Иво, а от Австралия ще се включи и дъщеря им Глория. Христо Кидиков ще отвори селската си къща в Търновско и ще бухне козунаци специално за всички пред малкия екран. Празничният „Менделсон” пък ще разкаже любовната история на певицата Белослава и съпруга ѝ Евгени Йонов. А за финал –  за зрителите ще звучи специален поздрав от ансамбъл „Балканджийче”.



Няма коментари:

Публикуване на коментар