Translate

понеделник, 8 април 2019 г.

Д-р Ана Пейкова, клиника Дерма ЕЛИТ: Колагенообразуващият филър Радиес дава прекрасен лифтинг ефект


Д-р Ана Пейкова
Пролетта е времето, когато е добре дамите да огледат лицата си и да се погрижат максимално за хидратацията на кожата си – все пак морето и слънцето ще вземат своето през лятото.
Овлажняването предполага употребата на подходящи кремове, но и прилагане на правилните процедури. Най-важното е, обаче да се знае какви продукти за кои зони да се прилагат. Първото,  за което трябва да се внимава е да са сертифицирани, да са от добри и утвърдени марки и най-вече да бъдат поставяни от специалист-дерматолог.
Също така е важна информацията кои продукти за кои бръчки са подходящи. Най-често мимическите бръчки в областта на челото, между веждите и около очите се третират с ботулинов токсин, който пречи на работата на мускула и по този начин кожата над него се запазва достатъчно дълго време гладко-опънта. Той трябва да се прилага през определен период - за да не се отпусне прекалено много мускулът, но до конкретна възраст и по лекарска преценка. Например над 70 годишна възраст този мускул вече е достатъчно отпуснат и прилагането на ботокс ще предизвика още по-голямото му  отпускане. Но има хора, които дори и след 65-70 години са с достатъчно стегнати мускули, така че всичко е строго индивидуално.
Много издаваща възрастта зона е тази около очите. Отново по преценка на лекаря, тя може да
бъде третирана с различни видове терапии. Добре е да се комбинира хиалуронов филър, който да запълни „долината на сълзите” в дълбочина и след това да се прилага повърхностна инжекционна мезотерапия с хиалуронова киселина или с витамини, които да стегнат кожата така, че да изглежда добре.
Няма опасност мезотерапията да наруши целостта на филъра, тъй като те се слагат на различни слоеве на кожата и са напълно съвместими. 
Ако слизаме надолу към средата част на лицето трябва да знаем, че за лицевия контур е много важно да се приложи комбинация от хиалулонова киселина , която да лифтира лицето. Лекарят прави цялостна преценка къде е най-голямото отпускане. Има различни видове хиалуронови киселини, които да се поставят, както и колагенообразуващи филъри. Т.е. съществуват достатъчно голям набор от продукти, които се използват в зависимост от вида кожа. Има вече и биоразградими филъри (извлек от червени водорасли), които не са на базата на хиалуронова киселина - шанс и за хората, които са алергични към нея.
Биоразградимите филъри се поставят по-дълбоко в кожата и при тях няма странични ефекти. За разлика от хиалуроновата киселина дават временен оток, но пък крайният резултат се вижда веднага след процедурата.  И той ще е такъв през следващите 8-10 месеца. Докато при хиалуроновата киселина резултатът е до 2 седмици, докато тя се свърже с молекулите на водата.
Филърите, които са за попълване на бръчките при средната част на лицето и на контура имат специфичност в приложението и трябва да се поставят от лекари, преминали през подходящо обучение.
Колагенообразуващите филъри като Радиес са изключително подходящи за по-млада кожа и дават прекрасен лифтинг ефект. Този продукт е на базата на калциевхидроксилапатит, вложен в специален стерилен гел. Радиес е биосъвместим с кожата, тъй-като основната му съставка се съдържа в костите, зъбите и други тъкани. При инжектиране, след абсорбцията на основния гел (след около 3 месеца, кожата се активира да произвежда собствен колаген, поради което филърът е с по-голяма трайност – около година и половина. Калциевите частици се разграждат постепенно и се отделят чрез метаболизма. Радиес се прилага при: оформяне на контура на лицето, за лифтинг ефект, при корекция на дълбоки назолабилани гънки, за попълване на липсващи обеми - скули, бузи и попълване на хлътнала темпорална зона.
Радиес има сертификат от FDA /Асоциация за контрол на храни и лекарства – САЩ/, което доказва неговата безопасност и ефективност. Първоначалното му прилагане в Америка е било в областта на отоларингологията. Подмладяването се оказало „страничен ефект“.
Инжектирането на Радиес се извършва само от сертифицирани лекари, след предварителна консултация. Препоръчително е пациентите да са над 30 г.  Ефектът е видим веднага след процедурата. Тя не е болезнена, защото Радиес се прилага заедно с лидокаин. След инжектирането е възможно леко зачервяване, което бързо отминава. Използването на фотозащитни продукти е препоръчително, а посещението на сауна и солариум -  нежелателно веднага след терапията.
За устните има специални филъри с хиалуронова киселина. При тях Радиес не е приложим. В този случай най-добри са филърите с новата вайкрос технология. При тях няма отоци и синини и човек може да си ги постави в обедната почивка.
От рано трябва да се обърне внимание на кожата на шията, защото мускулът там не се използва и не може да се държи във форма с упражнения.  Тук са подходящи хиалуроновите киселини, ако има дълбоки бръчки и мезотерапия за стягане на кожата със специфични продукти като силиций и витамини. Те могат да се правят в комбинация с подходящи пилинги.
Необходимо е да се обърне внимание в областта на деколтета, защото там често пъти се образуват статични бръчки от спане по корем или настрани.
Друга една област, която остава малко встрани, това е кожата на ръцете. За гърбовете на дланите могат да се прилагат хиалуронови филъри, както и повърхностна мезотерапия. Филърите се поставят веднъж годишно. Колагенообразуващите филъри дават отличен резултат при слаби ръце с изпъкнали сухожилия и вени, което издава възрастта.


Няма коментари:

Публикуване на коментар