Translate

четвъртък, 25 април 2019 г.

Програмата „Нестле за по-здрави деца“ -комуникационна кампания на годината


Проектът, реализиран от APRA Porter Novelli, бе отличен в три категории на годишните награди BAPRA Bright Awards 2019

По време на церемония на годишните награди BAPRA Bright Awards мащабната програма „Нестле за по-здрави деца“, реализирана от APRA Porter Novelli,  грабна приза Комуникационна кампания на годината. Инициативата бе отличена и с първо място в категория Public Affairs, както и с второ в категория Кампания за корпоративна социална отговорност с фокус образование. Журито връчи на APRA Porter Novelli общо пет награди.
Днес повече от 2 милиарда души в света са с наднормено тегло или страдат от затлъстяване. Децата са особено засегнати от този проблем. По данни на Националния център по обществено здраве и анализи в България около 30 на сто от децата са с наднормено тегло, а между 12 и 15% от тях са със затлъстяване. За да спомогне за промяна на негативната тенденция, мащабният проект „Нестле за по-здрави деца“ си поставя за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години.
„Поставихме си много амбициозни цели, когато стартирахме този проект.  Благодаря на колегите от APRA Porter Novelli за партньорското отношение и отлична работа по проекта. Вярвам, че съвместно с нашия комуникационен партньор ще помогнем на всички българските деца да растат здрави и щастливи, да се хранят балансирано и да живеят активно.“, сподели г-жа Нели Ангелова, Директор Комуникации, Нестле Югоизточен пазар.
Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации. През учебната 2018/2019 година програмата влезе в 119 училища в цялата страна, където се проведоха специални уроци по здраве на 12 075 деца. От следващата учебна година образователната програма „Нестле за по-здрави деца“ ще влезе в детските градини в страната, както и ще бъдат създадени специални материали, които да бъдат насочени към ученици на възраст 12 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар