Translate

вторник, 23 април 2019 г.

Творчески конкурс предизвиква децата да развихрят въображението си


Състезанието Студио „Въображение“ за рисунка на нов персонаж, сценарно табло или комикс се провежда за пети път 


Инициативата  стимулира малките творци и художници /от 5 до 15-годишна възраст/ да се потопят в света на анимациите за пета поредна година. Конкурсът на Cartoon Network се провежда между 22 април и 26 май  под надслов „Рисувай и се забавлявай!“ като идея е, както да запознае младите творци с начините за създаване на анимация, а така също и да събуди техния интерес и креативен потенциал.
Състезанието е в две категории – първата - създаване на нов, анимационен персонаж, втората – измисляне на история под формата на сценарно табло или комикс.
Изискването е учител на класа-участник да изпрати имейл с творбата на imagination.studios@purvite7.bg, заедно със своите данни. Повече информация е публикувана на официалната страница на конкурса при "Първите седем". А на imaginationstudios.bg може да бъде открита пълна гама полезни съвети за подготвяне на творческите материали.
Страницата на инициативата е активна и през останалата част от годината. Това дава възможност на децата да се забавляват и обучават не само по време на конкурса, да гледат инструктиращи видеа, да играят игри и да се упражняват в рисуване и други творчески дейности.
След края на състезанието международно жури ще избере трите най-добри проекта за всяка една от двете категории. Класовете, които заемат първите места за най-забележителен анимационен герой и сценарно табло или комикс ще получат по един таблет за рисуване, посещение от аниматори от Студио „Змей“ и още страхотни награди. Тези, които се наредят на второ и трето място пък ще се радват на комплект от брандирани подаръци, предоставени от Cartoon Network. Победителите ще бъдат оповестени след 29 май.

Няма коментари:

Публикуване на коментар