Translate

вторник, 9 април 2019 г.

Топ импровизатор от САЩ ще обучава български актьори и сценаристи в София


Джесика Митоло идва от световната столица на импровизационния театър, Чикаго, за да работи с родни актьори и сценаристи

Джесика Митоло
София ще е домакин на първите по рода си уъркшопи за България на талантливата Джесика Митоло, част от екипа на Second City, най-мащабния театър и обучителен център за комици чрез импровизация в САЩ. Обученията ще се състоят през месец април в рамките на една седмица и целят да обогатят българската комедийна и творческа сцена.
Джесика ще води интензивен 30-часов уъркшоп с цел предаване на методите на Second City за създаване на комедиен скеч от импровизация. Improv to Sketch е насочен към актьори и сценаристи и ще преведе участниците стъпка по стъпка през процеса, в който импровизационни сцени се превръщат в перфектно описано съдържание или скеч на живо. С помощта на опита и добрите практики на Джесика в импровизацията и творческото писане авторите и актьорите ще се научат да работят заедно в създаването на комедийна структура и персонажи, вдъхвайки живот на сценариите.
Тя ще бъде лектор и на четири обучения, насочени към любители на импровизационния театър, които изучават неговите техники в специализирани курсове.
В допълнение ще представи своите умения и техники и на практика като участник в импровизационно представление с трупата „ШиЗи Про“, което ще се състои на 12 април, от 20:00ч., на камерната сцена „Славянска беседа“. По този начин българските импровизатори и публиката ще имат невероятната възможност да се докоснат до класата и капацитета на трупата Second City.
Джесика е режисьор, преподавател и артист в Чикаго, Илинойс. Тя е част от Second City, водещ бранд в импровизационната скеч комедия в Чикаго, Торонто и Холивуд, дал сцена на небезизвестните Бил Мъри, Тина Фей, Крис Карел и Стивън Колберт. Като лектор в тренировъчния център на Second City Джесика преподава на курсисти от различна възраст и ниво на квалификация. Била е преподавател в първата обучителна програма на Second City в Аман, Йордания, и скоро ще отпътува за Румъния, където ще стартира първото сътрудничество на Second City в Източна Европа.
Тя  също така координира и ръководи корпоративни обучения за импровизация и генериране на идеи и е имала честта да работи с компании като NetSuites, LinkedIn и Willis Towers Watson.
Организатор на уъркшопите в България е „ШиЗи Импро Театър“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” чрез програмата за българо-американски обмен в областта на сценичните изкуства, администрирана от фондация „Арт Офис”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар