Кулинарният експерт е изправен пред парадокс този
петък
Тази седмица в „Кошмари в
кухнята“ шеф Манчев се заема със сериозно предизвикателство в кухнята на
заведение за бързо хранене. Възможно ли е ресторант с голям оборот да работи на загуба - ще видим в новия
епизод на предаването този петък по NOVA.
Гостилница „Йорк“ отваря
врати преди 4 години в гр. Бургас. Това е заведение за бързо хранене, което
предлага традиционни български ястия и обслужва над 150 души ежедневно.
Собственикът – Добромира,
има опит като счетоводител, но счетоводните сметки в края на натоварения
работен ден не излизат. Със задачата да установи причината заведението да
работи на загуба се заема шеф Иван Манчев.
Инспекцията на кулинарния
виртуоз в кухнята установява, че гостилницата предлага богато традиционно меню,
но по време на работния процес цари пълен хаос. Ограничената кухненска посуда и
хигиената на работното място са само част от проблема. Сложната система за
приемане на поръчки без компютър води до грешки, поръчките се бавят и клиентите
се оплакват, че храната стига до тях с повече от час закъснение. В резултат -
оборот има, но възнаграждение - не.
За да помогне на
гостилница „Йорк“ да заработи на пълни обороти, шеф Манчев изготвя спасителен
план. Има ли бъдеще заведението -ще разберем в новия
епизод на „Кошмари в кухнята” този петък.
Няма коментари:
Публикуване на коментар