Translate

четвъртък, 25 април 2019 г.

Теленор получи две награди за кампании за безопасен интернет в конкурса BAPRA Bright Awards 2019


Теленор получи две отличия на годишните награди на Българската асоциация на ПР агенциите /БАПРА/. Наградите са за работата на телекома в сферата на безопасния интернет.
Тазгодишната кампания „От теб зависи“ грабна втора награда в категорията „Корпоративна социална отговорност - други“. Кампанията беше посветена на Международния ден за безопасен интернет и основната ѝ цел беше да провокира младежите да се замислят за нашумялата Instagram тенденция – да подчиниш ежедневието си на мнението на другите. През целия ден певецът Атанас Колев оставяше решението за това какво да прави на своите фенове, които гласуваха чрез анкети в Instagram историите на певеца. Интернет потребителите решаваха какво ще направи той - от избора му на закуска, до това какво да публикува във Facebook профила на свой приятел и дали да публикува чужди голи снимки. Целта на въпросите бе да демонстрират различните опасности в интернет. В края на кампанията Наско разкри, че предизвикателствата са част от кампанията на Теленор и призова феновете си да не прибягват до крайности в името на популярността си онлайн и да не оставят интернет да контролира истинския им живот.
Вторият приз Теленор получи за „Корпоративна социална отговорност с фокус образование“ за инициативите на компанията в сферата на безопасния интернет и дигиталната медийна грамотност за 2018 г.
От 2006 г. Теленор традиционно и активно подкрепя инициативите за осигуряване на безопасен интернет, сред които Речник на социалните мрежи и Наръчник за видовете онлайн-тормоз. Компанията бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар