Translate

вторник, 16 април 2019 г.

ALSO придобива най-големия български ИТ дистрибутор Солитрон


Солитрон България е един от водещите ИТ дистрибутори в България с оборот от 110 млн. евро и пазарен дял от над 30%. С придобиването на компанията, ALSO напредва последователно в разширяването на източноевропейския си бизнес. Солитрон, която е основана през 1991 г. в София, утрои продажбите си между 2011 и 2018 г. Като дистрибутор с около 120 служители днес, компанията продава продукти и решения от над 50 водещи производители. Солитрон също предлага и свои комплексни услуги, консултации и обучение.
От 2015 г. България е един от шампионите на Европа по отношение на темповете на растеж и със силното си развитие се стреми към по-нататъшно намаляване на икономическата разлика с другите държави-членки на ЕС. Индустриалното развитие играе важна роля в този процес, а за него са необходими и нови технологии.
Продължителният висок ръст на Солитрон България ООД отразява това развитие. С утрояване на продажбите само за седем години, компанията използва много добре възможностите си на пазара. Високият пазарен дял от над 30% е също добра основа за утилизиране на икономическото развитие на страната.
Солитрон България ООД предлага пълно портфолио и дистрибутира продукти и решения от над 50 известни производители от цял свят. Компанията доставя всички необходими компоненти - от смартфони през сървъри и устройства за съхранение до видео наблюдение - за изграждане на съвременните ITC инфраструктури на компаниите.
Солитрон предоставя също и пълна гама услуги - от консултации за цялостни решения през инсталации на оборудване до програми за обучение и квалификация. Те са в допълнение на дистрибуторските и логистични услуги, предоставяни и до крайния потребител.
С придобиването (което подлежи на обичайно регулаторно одобрение) ALSO засилва позициите си в многообещаващите източноевропейски пазари и в същото време дава конкурентно предимство и иновативна сила на дистрибутора. В резултат, след приключване на придобиването на Солитрон и ABC DATA, ALSO ще бъде представена в почти всички страни от Източна Европа с изключение на Русия. Обемът на пазара в тези страни е общо около 30 милиарда евро, което дава обещаващи перспективи за растеж на водещия дистрибутор на цялостни решения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар