Translate

събота, 13 април 2019 г.

Започна регистрацията за триатлона „Лъвско сърце“ 2019


Състезанието се организира за четвърта поредна година в района на Приморско и привлича участници от над 8 държави

Започна записването за участие в тазгодишното издание на единствения по рода си ултра крос триатлон „Лъвско сърце“. Състезанието се организира за четвърта поредна година в района на Приморско и Странджа планина и привлича участници от над 8 държави.
Тази година събитието ще се проведе на 7-и септември /събота/ на плаж „Перла“, където организаторите ще изградят базов лагер „Лъвско сърце” със старт – финална и транзитна зона. Там всички, желаещи да станат част от емоцията, могат да се запишат за индивидуално или отборно участие - щафета от двама или трима на уебсайта на събитието – lionheart.bg до 18-и август.
„Лъвско сърце“ съчетава традиционните за триатлона етапи, но в по-различна обстановка и със сериозни дистанции – от 3 км плуване в залива на плаж „Перла“ през 116 км планинско колоездене в горите на Странджа планина до 21 км бягане покрай резерват „Ропотамо“.
„Лъвско сърце“ се превърна в едно от най-атрактивните и тежки предизвикателства в българския спортен календар с трасе от 140 км, преминаващо през природните забележителности на приморска Странджа и покрай 12 тракийски светилища. Състезанието комбинира спорта на открито с мистичната култура и природа на региона, а целта му е да събуди свръхчовешкото във всеки участник неговото „лъвско“ сърце!
Триатлонът привлича близо 300 участници от цялата страна и представители на още 8 държави. В миналогодишното издание победител при мъжете стана Вим Щеркс от Белгия, а при жените – българката Христина Козарева. Очаква се тази година те отново да застанат на старта с амбициите да подобрят времената си от миналата година в присъствието на сериозна конкуренция. Организатори са сдружение „Лъвско сърце“ с институционалната подкрепа на Община Приморско и патрона на събитието д-р Димитър Германов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар