Translate

вторник, 9 април 2019 г.

„Литературен гастроном. 101+рецепти от любими книги“ – на книжния пазар от 12 април


Сещате ли се за предпочитаните от Мегре и Еркюл Поаро блюда? А в коя книга мисис Хъдсън приготвя пиле за гениалния Шерлок Холмс? Знаете ли с какво обядва лакомникът Портос от „Тримата мускетари“? А помните ли с какво гощават ненаситния Чичиков от „Мъртви души“? И какво ни е необходимо, за да приготвим изключителните „Кални мъжки ботуши“ – коронната рецепта на леля Ог, или пък знаменитото „вино от глухарчета“? 
Пригответе сетивата си за изкушаващото литературно пиршество, което след дни ще се появи на българския книжен пазар.
80 майстори на перото с повече от 100 техни книги, в които храната и кулинарията са неделима част от завладяващото повествование са представени в „Литературен гастроном. 101+рецепти от любими книги“. Включените откъси от книжните шедьоври не просто провокират въображението и стимулират желанието за развихряне в кухнята, но и потапят читателя в един добре познат или пък в напълно нов свят на вкусове и усещания. А ако искате да обогатите кулинарните си умения и да опитате от ястията, с които е „преяждала“ белетристиката, можете да ги приготвите сами, защото в изданието са включени и точните рецепти, някои от които са привидно прости за изпълнение, други - невероятно екзотични, но благодарение на тях ще откриете безброй прекрасни, интересни и малко известни факти от род на - кой френски десерт украсява руските аристократични трапези по времето на Пушкин, коя е „короната на гозбите“, поръчана на Джуджето Дългоноско от чуждоземния граф, за да изпита кулинарните му умения, от какво се приготвя рибена плакия ала „Моби Дик“, или какъв е вкусът на омагьосания локум, с който Бялата Вещица от „Хрониките на Нарния“ подкупва Едмънд да издаде другарите си.
Изданието е уникална разходка през вкусовете и гастрономичните удоволствия в литературата, а ястията, които ще ви сервира, ще ви върнат спомена за любимите книги и със сигурност ще засилят апетита ви както за кулинарни експерименти, така и за още четене.
Майсторският труд на Галина Иванова „Литературен гастроном. 101+рецепти от любими книги“ ще намерите на пазара от 12 април с изкушаваща сетивата корица, дело на Стоян Атанасов от Kontur Creative и логото на издателство „Милениум“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар