Translate

вторник, 23 април 2019 г.

Над 1000 родители посетиха юбилейното издание на „Форум бременност и детско здраве”


Над 1000 бъдещи и настоящи родители посетиха юбилейното десето издание на Форум бременност и детско здраве, което се организира от здравния сайт Puls.bg. Събитието се проведе на 20 и 21 април, в НДК, под патронажа на Столична община и за пореден път срещна топ специалисти по майчино и детско здраве с бъдещи и настоящи родители.
„И в десетото юбилейно издание на Форум бременност и детско здраве поставихме базисни теми, свързани с бременността, раждането и детското здраве, поднасяйки най-новите изводи, направени от медицинската общност. Този път по-осезаемо фокусирахме вниманието върху социални и обществено значими въпроси като значението на диалога между медиците и пациентите при решенията, свързани с раждането и поддържане здравето на детето, ролята на общуването за правилното му развитие и разпознаването на разстройствата от аутистистичния спектър, чиято честота расте в глобален мащаб“, обясни Румяна Тасева, гл. редактор на сайта и модератор на събитието.
В рамките на събитието бяха отличени и победителите в класацията на сайта  -  „Специалистите, на които имам доверие“, в която гласуваха над 4200 пациенти. В категория „Акушер-гинеколог“ най-много гласове получи д-р Иван Сигридов. Призът за акушерка за поредна година отиде при Надежда Стаменова. 
В категория неонатолог/педиатър призът отива при  д-р Мария Нещерова, неонатолог от Пловдив. Лечебното заведение, спечелило най-много гласове в класацията е пловдивската специализираната АГ болница „Селена“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар