Translate

сряда, 27 март 2019 г.

Американски палачинки с тиква взеха MasterChef престилката на Даниела Енева


Скиори и сноубордисти оценяваха street food менюта в отборната битка

Във вторник в MasterChef 14-те претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева приготвиха street food менюта на открито, сред красивата природа на Витоша. На 1500 м. надморска височина и температура – 10 градуса, Радка и Добрин поведоха отборите на жените и мъжете в битка за оценката на скиори с вегетарианско и местно меню. Лидерът на дамите се ползваше от сигурността на значката за имунитет, докато Огнян беше обречен на елиминация, независимо от изхода на играта.
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу им подсказаха на хоби-готвачите, че храната трябва да е бърза за приготвяне, да се консумира без прибори и, разбира се, да е вкусна. Журито подчерта, че от особено значение е добрата организация, достатъчното количество заготовки, за да не се получават опашки пред мобилните кухни.  Момчетата заложиха на познанията на Добрин и Рори за уличната храна и предложиха на клиентите си питателен „писта бургер“, „горска кесадия“ и чай с ром. Момичетата започнаха със стратегията за екзотичен кофта кебап, но капитан Радка взе решението да направят сочни бургери с телешко и вегетариански – с рьощи. След напрегнато готвене, борба на авторитети и много доволни „съдии“, отборът на Добрин грабна победата с категоричния резултат от 26 срещу 10 гласа. „Сините“ обявиха Огнян за истински мъжкар, защото не е саботирал отбора си, докато момичетата бяха разочаровани от своята лидерка.
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу дадоха възможност на Радка да се откаже от имунитета си, да се изправи в дуел с Огнян и така да спаси момичетата от елиминация. Тя предпочете да се възползва от значката, но сподели, че изпитва вина за риска, на който ще бъдат подложени съотборничките й.   
В първата част на елиминацията състезателите трябваше да почистят тиква, да разбият белтъци на сняг и да обелят ябълка без да късат кората й за възможно най-малко време. Лора и Огнян изравниха силите, но броени секунди по-бърза беше блогърката на високи токчета. Тя се качи на балкона, а останалите трябваше да съчетаят трите продукта в перфектното ястие в рамките на един час. След като преодоляха инфарктни ситуации, изправиха се на ръба на отчаянието, променяха стратегиите в крачка, гладиаторите поднесоха на журито на MasterChef 3 достойни и 3 разочароващи чинии. Топ готвачите определиха многокомпонентния патешки дроб на Сиана като малко по-пъстра от необходимото, мини веган тортата на Катерина като иновативна и модерна, а патешкото магре на Огнян – като доказателство за прогрес. Красимира поднесе картофени ньоки, които трябваше да бъдат по-добре овкусени и презентирани, а хаосът преобладаваше и в готвенето, и в ястието на Таня.  Даниела подцени значението на елиминацията и приготви
американски палачинки с два вида сладко, което се оказа фатално пренебрежение и я лиши от престилката й.
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу я изпратиха с увереност, че един ден може да постигне повече, отколкото си представя. Старозагорката се раздели с колегите си с посланието, че трябва да си на първо място човек, за да можеш да си тръгнеш с достойнство.   

Няма коментари:

Публикуване на коментар