Translate

петък, 22 март 2019 г.

Без пилот в самолета с Максим Ешкенази!


Знаете ли, че дронове има от близо 30 години? Наричани са - безпилотни летящи машини! Тази неделя в Музейко Максим Ешкенази ще запознае посетителите с тайните на дроновете и ще разкрие защо пилотирането е голямата му страст наред с музиката

На 24 март най-известният почитател на дроновете сред диригентите – Максим Ешкенази, ще се срещне с малки и големи изобретатели в Maker Space, за да сподели своя опит от света на летящите машини.
Именно споделеният личен опит чрез правене и сглобяването на различни прототипи е в основата на Maker Space - новото пространство в Музейко, което отвори врати през февруари. Maker Space - дългосрочния проект на най-големия Детския научен център у нас ще представи четири големи теми, под шапката на които посетители между 7 и 15 години ще могат да проектират, съчетавайки знание и креативност.
Първата тема в Maker Space тази година е ЛЕТЯЩИ МАШИНИ. В три последователни месеца темата предлага различни дейности, свързани с авиоинженерството: “Направи си глайдер, Дронове и запознаване отблизо с принципите на летене на тези машини. Малките изобретатели смело ще се впускат в експерименти и ще създават протитипи с помощта на Музейковците в Maker Space и гости на пространството, които са устремили поглед към висините. Първият от тях е диригентът Максим Ешкенази, който от 14:00 часа в неделния ден ще разкаже за голямата си любов към пилотирането и вълнуващия процес по създаването на дронове. Дали летателните машини или музиката са първата любов на световноизвестният диригент и как инженерната мисъл и изкуството могат да работят в хармония, ще научат посетителите на специалното събитие.
“Хората ме познават като диригент, но аз имам и друг живот, посветен на авиацията – пилотирам самолети, хеликоптери и сглобявам различни видове дронове или т.нар. безпилотни летателни машини. Дроновете, с които работя, имат свой характер – все още
търпят промени и експерименти, затова и понякога правят номера, точно както децата!”
  - споделя Максим, който ще покаже на младите изобретатели как се сглобява и управлява дрон. През това време всички заедно ще отгатват мястото на дроновете в далечното ни бъдеще. Според учените ни очаква едно вълнуващо десетилетие, в което дроновете ще могат да ни спасят в планината, като ни донесат необходими провизии в критична ситуация или да ни покажат какво ни очаква зад хълма докато караме колело. Сред интересните предположения е ролята им на домашни помощници, способни да разходят дори и кучето ни, а най-смелите са оставени за летящи таксита! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар