Translate

сряда, 27 март 2019 г.

Бразилският национален отбор получи Купата на деветте ценности


На Стадион Драгао в Порто, младите посланици на Международния детски социален проект "Футбол за приятелство" на Газпром връчиха основната награда на проекта - Купата на деветте ценности - на националния отбор на Бразилия. Уникалният трофей символизира деветте ценности на "Футбол за приятелство" - приятелство, здраве, чест, справедливост, преданост, равенство, мир, традиция и победа. Церемонията по връчването на наградите се състоя по време на приятелски мач между Панама и Бразилия.
На церемонията по награждаването присъстваха участниците от предишния сезон на "Футбол за приятелство": Суен Драм (13 г., Франция), Катарина Барата (13 г., Португалия), Мигел Боржис (19 г., Португалия), Денис Аладев (13 г., Русия). Младите посланици споделиха с генералния секретар на Бразилската футболна федерация Валтер Фелдман и мениджъра техническо развитие и социална отговорност на бразилския национален отбор по футбол г-н Диого Нетто историята и значението на уникалния трофей.
Бразилският национален отбор по футбол бе счетен за достоен да получи Купата на деветте ценности в резултат на открито гласуване, в което участваха младите участници от 211 страни и региони в света. Участниците във "Футбол за приятелство" признаха националния отбор на Бразилия за най-социално отговорния от 32 национални футболни отбора, които участваха в Световното първенство по футбол 2018 в Русия.
Бразилският национален отбор по футбол е петият носител на Купата на деветте ценности. От 2015 г. трофеят е бил връчен на футболните отбори на Барселона (Испания), Байерн Мюнхен (Германия), Ал Вахда (Сирия) и Реал Мадрид (Испания).
Международният детски социален проект "Футбол за приятелство" се организира от Газпром от 2013 г. насам. Основните ценности, разпространявани от участниците в проекта, са приятелство, здраве, чест, справедливост, преданост, равенство, мир, традиция и победа. Участници в проекта са млади футболисти (момчета и момичета, включително с увреждания и специални нужди) и млади журналисти, които отразяват събитията по време на "Футбол за приятелство" в Международния детски пресцентър. Финалните събития от програмата "Футбол за приятелство" ще се проведат в Мадрид от 28 май до 02 юни 2019 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар