Translate

петък, 22 март 2019 г.

Федерацията по художествена гимнастика и фондацията на Димитър Бербатов с обща инициатива


Футболната легенда подкрепя първата голяма кауза на Sofia World Cup

За девета поредна година София ще бъде домакин на Световната купа по художествена гимнастика - едно от най-престижните състезания в най-грациозния и женствен спорт. Sofia World Cup ще се проведе от 12 до 14 април в зала “Арена Армеец”. Надпреварата у нас и тази година е за една от четирите световни купи, които са и квалификации за олимпийските игри в Токио през 2020 г. Традиционно, интересът към Sofia World Cup е огромен. Световният елит по художествена гимнастика пристига у нас, за да участва и наблюдава изключително престижното състезание.
Тази година Sofia World Cup обявява своята инициатива за партньорство със знаменити български състезатели от други спортове. Легендите ще подкрепят Федерацията по художествена гимнастика в усилията й да привлече повече обществено внимание към сериозни теми в спорта, които често остават на заден план за фенове и медии. Една от тях е темата за възстановяването след състезания. Заедно със Световната купа, през 2019 г. Федерацията по художествена гимнастика организира и голяма кампания за събирането на средства, които ще послужат за създаването на Възстановителен център за българските състезателки по художествена гимнастика. Зад инициативата застава Димитър Бербатов, световна звезда в един от най-мъжките спортове, спортист с характер и доказан джентълмен.
“Димитър Бербатов - самият той, не само публичният му образ, кореспондира 100% с нашия спорт. Димитър няма нужда от представяне, успехът и поведението му на терена и в обществото говорят сами. Харизматичен, представителен, винаги безупречен, спортист за пример. Човек, посветил известността си на силната кауза да подкрепя талантливите български деца. Все по-рядко се срещат звезди като него, които успяват да се запазят, въпреки световните си успехи. Аз съм изключително щастлива и благодарна, че прие поканата ни да започнем тази така важна за нашия спорт кампания”, споделя Илиана Раева.
Освен с ролята си на Кавалер на Sofia World Cup, Димитър Бербатов ще подкрепи художествената гимнастика в България и със своята фондация.
“В днешния спорт възстановяването след състезание и след тренировка са едно от най-важните неща за спортистите, за здравето им и за амбициите им да гонят върховете. Отдавана искаме да направим такъв център за златните ни момичета, но парите никога не ни стигат. Затова и решихме да стартираме такава кампания, заедно с Фондация “Димитър Бербатов”, която има богат опит в подобни инициативи и ще ни помагат във всеки етап от процеса”, коментира бъдещето сътрудничество Росина Атанасова, генерален секретар на Федерацията.
“Като спортист знам колко огромно значение има правилното възстановяване. Тясно свързани с него са и успехите, и здравето на състезателите в дългосрочен план. Всички знаем какво име има българската школа по художествена гимнастика, колко успехи, с които основателно се гордеем. За радост тази традиция не е прекъсната - златните момичета на България продължават да ни радват с успехите и медалите си и се надявам, че с подобен център ще помогнем тази тенденция да се запази. Във фондацията имаме гимнастички, а като баща на две момичета, едната от които тренира художествена гимнастика, имам и лично отношение към този спорт” - сподели Димитър Бербатов.
Всеки, който иска да подкрепи Златните момичета на България, може да го направи със sms на кратък номер 17 777. с текст DMS ZLATNITE (1.20 лв. с ДДС) и/или с дарение към банкова сметка:
IBAN: BG49FINV91501017293534
BIC: FINVBGSF
Първа Инвестиционна банка

Няма коментари:

Публикуване на коментар