Translate

петък, 22 март 2019 г.

БЧК подкрепя глобалната кампания на НВО


БЧК призовава феновете на „Игра на тронове“ в София да се включат в
кръводарителска акция

Българският Червен Кръст, Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) и Park Center Sofia подкрепят НВО България и канят феновете на „Игра на тронове“ да отпразнуват финалния сезон на сериала, като покажат своята отдаденост, като дарят кръв.
Кръводарителската акция ще се проведе  на 28 и 29 март 2019 г. между 10:00 и 14:00 часа в Park Center Sofia /бул. „Арсеналски“ 2/.
Акцията е част от глобална кампания на HBO, която се провежда през месец март в различни градове в САЩ и Европа и е подкрепена от националните дружества на Червения кръст. Героите от „Игра на тронове“ проливаха кръвта си в името на Трона цели седем сезона в продължение на 67 епизода. Сега, в навечерието на финала, феновете ще могат да дарят кръв в името на хуманната кауза – спасяване на човешки живот.
Организаторите у нас се обръщат не само към любителите на поредицата, но и към феновете на доброто, с апел да се включат в тази инициатива и да станат редовни кръводарители.
И докато проливането на кръв за домогване до Железния трон е история от света на Вестерос, то недостигът й за различни животоспасяващи интервенции е реален проблем в световен мащаб. В България всеки ден повече от 500 души се нуждаят от преливане на кръв. 1/3 от тях са деца. Кръвта няма заместител – тя се набавя единствено от кръводарители.
Акцията има специална страница hbogo.bg/lp/bleedforthethrone и Facebook “КРЪВ ЗА ТРОНА“.Кандидат-кръводарителите могат да се информират как да се подготвят за кръводаряване на redcross.bg или ncth.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар