Translate

четвъртък, 14 март 2019 г.

Софийска премиера на „Телефонът на мъртвеца“ в Театър Азарян


Постановката е гастрол на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ - Варна

На 17 март от 17.00 и от 20.00 часа, в Театър Азарян напразно ще звъни... „Телефонът на мъртвеца“. Докато в един момент някой ще отговори на обаждането и това ще бъде завръзката към едно странно и крайно объркващо пътешествие, в което търсят надмощие самотата, омерзението, престъплението, любовта, животът, смъртта.
Режисьорът Петър Денчев овладява предизвикателствата в забележителния текст на Сара Рул с близките до белетристичното му творчества средства на парадокса и иронията в стил ноар. Резултатът е един модерен спектакъл, в който интелектуалното и театралното, подкрепени от оригиналната визия на Петър Митев и музиката на Христо Намлиев, достойно си съперничат. Забележителна игра на Симеон Лютаков, Биляна Стоева, Веселина Михалкова, Милена Кънева, Полина Недкова и Николай Божков.
Спектакълът е част от гастрола на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна, който всяка година представя най-новите си постановки в София. Тази година през месец март театърът представя на софийската публика „Телефонът на мъртвеца” в Театър Азарян, както и „Магьосническо езеро” по Чехов в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”
Времетраене 2.00 часа. Не се препоръчва за лица под 15 години!
Автор Сара Рул
Превод Харалампи Аничкин
Постановка Петър Денчев
Сценография и костюми Петър Митев
Музика Христо Намлиев
Дизайн на плаката Симеон Лютаков
Фотография Тони Перец
Действащи лица и изпълнители:
ДЖИЙН – Биляна Стоева
ПОКОЙНИЯТ ГОРДЪН - Симеон Лютаков
Г-ЖА ГОТЛИБ – Веселина Михалкова
ХЪРМИЯ, вдовица на Гордън - Милена Кънева
ДУАЙТ, брат на Гордън - Николай Божков
ДРУГАТА ЖЕНА – Полина Недкова

Няма коментари:

Публикуване на коментар