Translate

сряда, 6 март 2019 г.

Филмът „Танго в тунела“ – включен в рубриката „Ново българско кино“


Новият независим, български пълнометражен филм „Танго в тунела“ е селектиран в основната програма на тазгодишното 23-то издание на "София Филм Фест".
Филмът е включен в рубриката „Ново българско кино“ и е един от 7-те български филма в програмата на фестивала. Продукцията е изцяло независима и не се ползва от държавно финансиране. Режисьори на лентата са Ники Станчев и Стоян Анов, за вторият филма е дебют. Продуценти са Златето Керемедчиева и Диляна Данева, оператори Момчил Александров и Емилиан Дечев.
Филмът е съвременна българска драма, която проследява живота на младия мъж Тони (Ники Станчев), който е изоставен от родителите си, както и взаимоотношенията му с обкръжаващият свят.
Тони е буен, доста често безотговорен и до голяма степен разглезен от вниманието и непрестанните грижи на своята баба (Анна Банкина), която го е отгледала сама. Липсата на стабилно семейство и твърда ръка, тласка Тони към неподходящи и опасни компании, в лицето на Ники (Йонко Димитров), с който заедно се забъркват в абсурдни ситуации.
И както в живота: танцът винаги държи пулса ни жив заради присъствието на партьора, така и филма „Танго в тунела“, постоянно ще ни държи в напрежение, заради обвързаността на главния ни персонаж с останалите герои в сюжета. Метаморфозите, през които преминава героят на Ники Станчев, са до болка познати на голяма част от хората, които заради социалният си статус многократно са били отхвърляни или поругавани. Липсата на възможност за достоен живот често ни тласка към мрачното ни АЗ, което ни променя, и несъзнателно поглъщаме душите на близките ни хора, тези които вярват в нас. 
Прогнозите за филма са, че ще освежи настроението и то без характерните за българското кино затъвания в битовизми и излишен драматизъм.
Премиерата на „Танго в тунела“ - 13 март от 18.30 ч., в кино “Люмиер“.
23-ият София Филм Фест е от 7 до 17 март 2019 в София с допълнителна програма до 28 март, която съдържа около 200 игрални,  документални и късометражни филма. 
Продукция: New Actors Studio и Yellow Brick Pictures
Режисьор: Ники Станчев и Стоян Анов
Сценарий: Златето Керемедчиева
Оператор: Момчил Александров и Емилиан Дечев
Продуцент: Златето Керемедчиева и Диляна Данева
Музика: Иван Динев
Арт директор: Дидии Шипочка
Участват: Ники Станчев, Йонко Димитров, Анна Банкина, Павел Владимиров, Лилия Лилова. Илия Виделинов, Златето Керемедчиева, Диляна Данева, Асен Караниколов, Ники Попов, Веси Бонева и други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар