Translate

вторник, 26 март 2019 г.

София Иванова – златното момиче на Варна спечели Детската "Мелодия на годината"


Над 120 деца участваха в конкурса в НДК

Далеч след първата обявена дата отлаганият Национален конкурс „Детска мелодия на годината” най-сетне се състоя в зала 1 на НДК. Над 120 деца, селектирани за участие и представяне на 14 – те песни финалисти изпълниха най-голямата концертна сцена в България с иначе доста постна сценография, осветление и както се оказа по-късно - с конгресно озвучаване. Може би това е била причината пред експертното и детското жури всички участници да се представят на пълен плейбек. Това не намали вълненията на родители и гости в залата, не намали и старанието на чистите детски души да се притесняват, да се стараят, да бъдат толкова артистични.
Явно липсата на спонсори и подкрепата на институции са оказали много голямо влияние в организацията на този иначе толкова прекрасна идея.Все пак победителите се откроиха и наистина доказаха, че творческите екипи са работили здраво.
Композиторът Димитър Гетов, текстописецът Живко Колев и едно наистина прекрасно изпълнение на талантливата варненска ученичка София Иванова, с беквокално участие на великата Янка Рупкина, спечелиха първо място с песента „Искам да полетя”. Председателят на експертното жури, големият български композитор Вячеслав Кушев сподели, че песента е била безспорен фаворит през цялото време и заслужено е спечелила първа награда.
В залата бързо се разнесе слуха, че варненката е печелила всички конкурси, на които се е явявала независимо в коя държава е било това.
Впечатляващо и категорично се открои още една песен, чийто екип също демонстрира класа както в музицирането, така и в изпълнението . Дуетът, сформиран от организаторите, от две талантливи деца от два различни града – Валя Нушева от София и Камен Костадинов от Кюстендил, които представиха песента на Биляна Ангелова – музика и текст, аранжимент на Алекс Нушев „Слънце от звезди”.
Оказа се, че със същия брой точки се е класирала също на второ място на още една много професионално подготвена песен на композитора Светослав Лобушки по текст на Христина Димова и прекрасно изпълнена от две момичета с много характерни гласове и събрани също специално за дуета – Александра Георгиева и Александрина Механджийска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар