Translate

четвъртък, 7 февруари 2019 г.

Теленор отбеляза Деня за безопасен интернет с Instagram кампа


Instagram профилът на певеца Атанас Колев стана централен елемент в кампанията за безопасен интернет и дигитална грамотност „От теб зависи“ на Теленор по повод Международния ден за безопасен интернет -  5 февруари.
През целия ден Наско оставяше решението за това какво да прави на своите фенове, които гласуваха чрез анкети в Instagram историите на певеца.
Интернет потребителите решаваха какво ще направи той - от избора му на закуска, до това какво да публикува във Facebook профила на свой приятел и дали да публикува чужди голи снимки. Целта на въпросите бе да демонстрират различните опасности в интернет. В края на кампанията Наско разкри, че предизвикателствата са част от кампанията на Теленор и призова феновете си да не прибягват до крайности в името на популярността си онлайн и да не оставят интернет да контролира истинския им живот.
Кампанията „От теб зависи“ се провежда за втора година по повод Международния ден за безопасен интернет, съвместно с Националния център за безопасен интернет. На сайта на кампанията има материали, които да помогнат на подрастващите да научат повече за опасностите в интернет и как да се борят с тях.
Теленор награди най-добрите участници в програмата „Киберскаут“ за 2018 г.  на Центъра за безопасен интернет, която Теленор провежда от 2015 година насам и има за цел да повиши информираността на учениците и техните преподаватели относно рисковете в интернет и начините за тяхното преодоляване. 
по програмата през м. г. бяха обучени общо 506 ученика от 28 училища в 16 населени места. През различни дейности те успяха да достигнат до още 2000 техни връстника и най-добрите заеха първите места в национално състезание между различните отряди.
От 2006 г. Теленор традиционно и активно подкрепя инициативите за осигуряване на безопасен интернет, сред които Речник на социалните мрежи и Наръчник за видовете онлайн-тормоз. Компанията бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.


Няма коментари:

Публикуване на коментар